Alex

WLAN-gyorsítás egyszerűen

Egy Los Angelesben kifejlesztett forradalmi termék nagyban felgyorsítja és stabilabbá teszi a vezetéknélküli hálózati eszközeink között meglévő kapcsolatot. A fejlesztés nemsokára piacra kerül.

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy rádióhullámokra milyen erős befolyással vannak az időjárási körülmények, amikor viharban, vagy egyéb extrém körülmények között nem tudta behangolni kedvenc zenei adóját. Tudományos tény, hogy a környezeti hatások, például az erős légszennyezettség is befolyásolják a rádióhullámok levegőben való terjedését. Ezt kezdték el vizsgálni tudósok a drótnélküli kommunikáció szempontjából, mivel napjaink legnagyobb üzleti lehetőségeinek egyike a kábelrengeteg kiváltásában rejlik.


A hullámok terjedésének gyorsulása a spray használata előtt és után

A megoldás egy a levegő molekuláira ható spray lett, mely a kutatók közvéleménynek szóló magyarázata szerint "súrolókefe módjára" tisztitja meg a szennyezett környezetet, javítva a levegő terjedési együtthatóit. A vizsgálati eredményeket az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság, az FCC is hitelesítette, elismerve a megoldás 802.11b kompatibilitását. Mivel a fejlesztés a levegő molekuláira hat, így operációs rendszertől független megoldásról van szó, azaz nemcsak a Windows, hanem az általában háttérbe szorított Linux felhasználói is örülhetnek.

A fejlesztők közleménye szerint a kívánt hatás eléréséhez a vegyszerből csupán öt-hat fújás kell a levegőbe, és máris jelentősen gyorsul, illetve stabilabbá válik a vezetéknélküli hálózati kapcsolat. A honlapon számtalan, a tesztben részt vevő felhasználó nyilatkozik: "Néhány fújás, és máris 18 Megabit állt rendelkezésemre" - mondta Tim Smith Seattleből, melyre Theresa Smith licitált rá Miamiból, aki kiemelte, hogy még FM rádióját is tisztábban hallja.

Kutatók egyetlen nagy hátrányt ismernek, miszerint nem ajánlott a termék tömény alkalmazása zárt térben, mivel még nem ismerik az emberi szervezetre gyakorolt, esetlegesen toxikus hatásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #32
    Elsőre bevettem. :-)
  • Mice #31
    vacum-spray?:))
  • Mirtil #30
    Azigen... tehát megtisztítja, mint a súrolókefe, nem lesz semmi a levegőben, még oxigén meg nitrogén se, végül is vákuumban terjed a legjobban a rádióhullám
  • arrakistor #29
    ha nem Április 1.-n közölte volna ezt a cikket az sg.hu akkor mondanék olyat is, hogy eléggé leminősíti ezzel magát ..
  • TheZsenyka #28
    Arról nem is beszélve, hogy rögtön ki is kellene osztani néhány Nóbel-díjat is:
    először fénysebességgel terjednek a hullámok, majd a spray használata után átlépik azt.
  • arrakistor #27
    illetve ezt kiegészítendő: azt elmondanám még hogy "esőben mindig jobb a vétel" ez azért így mégsem igaz teljesen... a hozzád közelebb lévő hotspot felerősödik esőben, a távolabb eső pedig legyengül.. tehát akitől tiszta időben is tudtad lopni a netet attól esőben egycsapásra full szélessávú lessz a neted, míg esőben ne próbálkozz meg új, messzebb lévő kollégákat befogni , mert nem sok esélye lesz.
  • arrakistor #26
    bár nem tudom , lehet hogy ez a Schwarz folyadék jobban olajozza a levegő részecskéit
  • arrakistor #25
    esőben mindig jobb a vétel... abból az egyszerű fizikai törvényszerűségből kifolyólag, amelyet fényszórásnak , fénytörésnek hívnak. EZ a GYAKORLATI és SOKÉVES tapasztalatom.

    A Schwarz-folyadék, meg a turbólötty, meg a szpídáp-likvid ezek csak mind-mind : parasztvakítás, ahogy olyan szépen szokták fogalmazni dez és eggyes kollágák

    Ha belefújsz a levegőbe sima H2O-t (gyengébbek kedvéért : csapvizet) ami ingyen van a csapból... akkor is ugyanezt a hatást érheted el , feltéve, ha az adó és a vevő pont közti távon mindenhol egyenletesen be van fújva.

    Van azonban egy olyan makacs erőhatás, melyet 16oo óta egy Nyúton nevű bácsi gravitácijónak nevezett el, és ennek a fránya erőnek a hatására maximum fertályóránként fújkálhatsz két letöltés közben a szomszéd kertjében akítől lopod a wifi hálózatot ... Erre az esetre pedig mégiscsak jobb az erős hüvelykujjszorítás a locsolóslag végire , vagy egy hátizsákos permetezőtartály

  • arrakistor #24
    Úristen ! Aki eszt beveszi (!) az vegyen már tőlem is pénisz enlárdzsment kapszulákat !
  • Praetor #23
    Érdekes próbálkozás, de nem annyira határeset, hogy bevegye az ember.