Gyurkity Péter

A Paramount is kiszáll a HD DVD-ből?

Egyes hírek szerint a Warner után a két megmaradt nagy stúdió egyike is az átálláson gondolkodik. A Paramount tagadja ennek lehetőségét, míg a Microsoft egyelőre biztosan kitart a formátum mellett.

A Warner a napokban jelentette be, hogy júniustól kizárólag a Blu-ray formátumot támogatja, ami meglehetősen nagy csapás a Toshiba és az egész HD DVD tábor számára. Mindössze két nagy hollywoodi stúdió maradt meg számukra, míg a Sony csapata bővelkedik a filmes támogatókban. A Financial Times eközben megszellőztette, hogy a Paramount is a kiszálláson gondolkodik, ez pedig beverheti az utolsó szöget a szabvány koporsójába.

Bár a stúdió gyorsan tagadta ennek lehetőségét, a híresztelés mégis tartja magát, ami nem meglepő, hiszen a legtöbben már most leírják a szabványt. Amennyiben ugyanis mégis elhatároznák magukat a lépésre, a Toshiba számára egyedül a Universal maradna meg partnerként, ami nyilván messze nem elég a Sonyval folytatott rivalizálás eredményes fenntartásához. Utóbbi csapata már amúgy is bővelkedik a filmipar jeles képviselőiben, elég ha csak olyan stúdiókra gondolunk, mint a Fox, a Disney, a Lionsgate, az MGM vagy most a Warner.


Paramount HD DVD filmek

Az jelenleg biztosnak tűnik, hogy a Microsoft továbbra is kitart a formátum mellett, legalábbis erre utal Albert Penello, a cég globális marketingért felelős igazgatójának nyilatkozata , amelyre a CES-en került sor. Penello elmondta, hogy az Xbox 360 megjelenésekor egyik szabvány sem állt készen, kizárólag ezért döntöttek később a külső meghajtó alkalmazása mellett. A jelek szerint őket nem érdekli a Warner döntése, kiemelte ugyanis, hogy amíg a Toshiba maga nem száll ki, addig nem lehet halottnak tekinteni a formátumot. Véleményük szerint amíg a cég a vásárlók körében igyekezett népszerűsíteni a szabványt, a Sony a márkát és saját magát helyezte előtérbe, ami viszont a filmstúdiók körében talált kedvezőbb fogadtatásra. Így fordulhatott elő, hogy utóbbi söpörte be a babérokat a filmiparban, még rosszabb eladási mutatói ellenére is.

És hogy mi történne, ha a Toshiba is feladná a harcot és kivonulna a piacról? A Microsoft egyszerűen egy külső Blu-ray meghajtóval váltaná fel a meglévő megoldást és minden menne tovább mintha mi sem történt volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #38
    Azért veszik biztosra a Paramountot, mert egyetlen HDDVD megjelenést sem jelentettek be, és úgy tűnik nem is tervezik késöbb sem.
  • Polkino #37
    A Microsoft is BLu-Rayre válthat!

    http://bigkahuna.blog.hu/2008/01/09/a_microsoft_is_blu_rayre_valthat
  • tompka #36
    Nem rég olvastam:
    " A Paramount hivatalosan is cáfolta azon híreszteléseket, miszerint ők is otthagynák a HD DVD-s csapatot. A pletykák szerint egy szerződésbeli kiskapu tehette volna lehetővé számukra a Blu-rayre váltást, azonban ezt a "lehetőséget" nem kommentálta a stúdió szóvivője."
    Most tényleg kamu volt vagy csak nyugtatni akarja a dolgot? :)
  • Inquisitor #35
    Hoppá.

    "a Microsoft bejelentette a CES-en, hogy amennyiben a hddvd-nek nem sikerül megnyernie a formátumháborút, elképzelhető, hogy a jövőben bluray-lejátszót is lehet majd venni az Xbox 360 mellé. Ez köznyelvre lefordítva annyit jelen, hogy már a redmondi cég sem bízik a Toshiba szabványában, és elkezdett kihátrálni mögüle ..."
  • narumon #34
    "Kicsit már elavult a hagyományos tv felbontása,tudja valaki mennyi idős a pal szabvány?"

    Azért ne keverjük össze a dolgokat. A dvd sem "hagyományos" tévén néz ki jól.
  • Rena11 #33
    nah ez kellemes hír így legalább biztosan hasznát veszem a ps3-nak lassacskán be lehet ruházni 1 blue ray íróra is mondjuk úgy jövő év végén
  • KLT #32
    Elég szarul van akkor az tömörítve!
  • szvini #31
    itt a pont :D

    Frayer frenetikus fejlesztése, csak bírjuk kivárni
  • immovable #30
  • JL666 #29
    Szerintem ezzel a formátumháború vége szöveggel meg kéne várnunk Frayer fejlesztéseit. Mert akkor teljesen új alapokra helyeződne a szórakoztatóipar és akkor M.o. lenne a vezető a média lejáccók piacán és a filmgyártás piacán is (korda filmstúdió például). És akkor hollywood-nak annyi. Oszt ezentúl kispest lenne vagy mittomén zugló és mindannyian büszkék lennénk, meg minden filmben szerepelhetne Kern, meg Koltay Róbert...