MTI

Zárolták a hatóságok az orosz nacionalisták egyik blogját

Az orosz hatóságok zároltak egy internetes blogot, amelyen keresztül szélsőséges nacionalisták bevándorlás-ellenes demonstrációkat akartak szervezni - közölte Alekszej Mihajlov, az Akció Az Illegális Bevándorlás Ellen (DPNI) nevű nacionalista csoport egyik vezetője.

Az internetes napló használatának hatósági korlátozása megnehezítette, hogy a csoport kedden tüntetést szervezzen a csecsen bevándorlók ellen a dél-oroszországi Sztavropolban. Mihajlov elmondta: a blog fontos eszköze a csoport tevékenységének, mert a legtöbb aktivista rendszeresen olvassa a honlapot, és ír a naplóba.

A csecsen határ közelében fekvő városban május 24-én egy csecsen férfi életét vesztette egy oroszok és csecsenek között kitört összetűzésben. Tíz nappal később ismeretlenek - feltehetően bosszúból - megöltek két oroszt, akinek keddi temetése után több százan gyűltek össze a város főterén. A rendőrség azonban fokozottan ellenőrizte a város közterületeit, 50 aktivistát őrizetbe vett. A DPNI egyik vezetőjét órákig fogva tartották, nehogy részt vehessen a megmozduláson.

A hatóságok el akarják kerülni, hogy megismétlődjenek a tavaly szeptemberi, kondopogai események. Az Oroszország északnyugati részén fekvő Kondopogában hatalmas tömeggyűléseket tartottak, amelyeken az ultranacionalisták az összes nemzetiségi kiutasítását követelték. A megmozdulások résztvevői feldúlták és felgyújtották a városban élő csecsenek házait, üzleteit és járműveit, így bosszulva meg két gyilkosságot, amelynek áldozatait szerintük csecsenek ölték meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ronny #1
    éljen a szabadság...