MTI

Kinai blogger a legbefolyásosabb emberek listáján

George Bush amerikai elnök nem szerepel idén a Time százas listáján, amelybe a magazin évről évre a világ szerinte legbefolyásosabb személyiségeit válogatja be, Oszama bin Laden zés egy kínai blogger viszont igen.

A vezetők/forradalmárok kategóriában olvasható Abdalláh szaúd-arábiai király, Peter Akinola nigériai érsek és Omar Haszan Ahmed el-Besir szudáni elnök neve, mint ahogy ott található Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezére, Michael Bloomberg New York-i polgármester és Raul Castro, Kuba ügyvezető elnöke. Ugyancsak a legnagyobb befolyású politikusok közé sorolta a magazin Hillary Clintont, New York állam demokrata párti szenátorát, II. Erzsébet brit királynőt, Ali Hamenei ajatolláhot, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjét és Tzipi Livni izraeli külügyminisztert.

Ebben a csoportban található továbbá Angela Merkel német kancellár, Barack Obama demokrata párti Illinois állambeli szenátor, Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház ugyancsak demokrata párti elnöke, továbbá XVI. Benedek pápa, Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, John Roberts, az amerikai legfelsőbb bíróság elnöke és Arnold Schwarzenegger republikánus párti kaliforniai kormányzó.

Az alkotók/titánok csoportban szerepel mások mellett Steve Chen és Chad Hurley, a YouTube alapítói, Steve Jobs, az Apple alapító-elnöke, Ken Lewis, a Bank of America elnöke, akárcsak Erik Lie, az Iowa Egyetem pénzügy-professzora. Itt található Shigeru Miyamoto, a Nintendo játéktervezője, Indra Nooyi, a PepsiCo elnöke és Vatanabe Kacuaki, a Toyota elnöke.

A világ legbefolyásosabb művészei/szórakoztatói közé tartozik a Time besorolása szerint a többi között Cate Blanchett színésznő, Sacha Baron Cohen, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt színészek, valamint Anna Netrebko operaénekes, Kate Moss modell, Martin Scorsese filmrendező és Brian Williams, az NBC Nightly News műsorvezetője, valamint Justin Timberlake, John Mayer zenészek.

A tudósok/gondolkodók legbefolyásosabb képviselői közé került többek között Paul Allen, a Microsoft alapítója, Richard Dawkins, az Osxfordi Egyetem evolúciós biológusa, Frans de Waal csimpánzkutató, Al Gore volt amerikai alelnök, környezetvédelmi aktivista és John Mather, Nobel-díjas asztrofizikus. Ebben a sorban szerepel Douglas Melton, a Harvard Egyetem őssejtkutatója, Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója és Kari Stefansson genomkutató is.

Végül a hősök/úttörők kategóriában kapott helyet Tyra Banks, a talk show-t vezető amerikai modell, Warren Buffett üzletember és filantrópus, George Clooney színész, Drew Gilpin Faust, a Harvard Egyetem új elnöke, Roger Federer teniszező, továbbá Michael J. Fox színész, az őssejtkutatás támogatója, Thiery Henry francia futballsztár és Garri Kaszparov orosz sakkozó. A Time szerint a hősök/úttörők közé tartozik Oprah Winfrey amerikai talk show-vezető és filantrópus, valamint Ceng Csin-jan (Zeng Jinyan) kínai blogger is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tar86 #2
    Hiszi a Piszi!
  • Kobaljov #1
    hát nem tudom mi alapján történt a válogatás, sok helyen olyannak tűnik mintha egy bulvárlap csinálta volna