Kruza Richárd

Windows Media Player plugin a Firefox-hoz

A Firefox böngészőnek eddig volt egy hiányossága: nem futott benne a Windows Media Player. Ezen segít egy most megjelent új plugin, mely a Microsoft jóváhagyásával jött létre.

A Windows Media Team és a Port 25 (a Microsoft nyílt forráskódú szoftver laboratóriuma, az OSSL) bejelentettek egy új Firefox plugin-t, melynek segítségével a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy a böngészőn belül használhassák a Windows Media Player-t. "Megjelenése a számítástechnika szereplőivel való együttműködési szándékunkról tesz újabb bizonyságot" - közölte lelkesen Hank Janssen, az OSSL-től.

Jelenleg a Mozilla Firefox képes ugyan kezelni a weben található legtöbb video és audió formátumot, de az olyan anyagokkal valamelyest bajban van, melyek kezeléséhez Windows Media Playerre lenne szükség. Ilyen esetben a Firefox felhasználónak eddig nem volt más választásuk, mint hogy az Internet Explorer-hez nyúljanak, ami igencsak kellemetlen, hamár egyszer az ember más programot favorizál. Természetesen eddig is volt arra mód, hogy Windows Media anyagokat megtekintsünk a Firefox-ban, de az új plugin lehetővé teszi, hogy a böngészőn belül fusson a Windows Media Player, melynek segítségével ilyen módon teljes funkcionalitással élvezhetjük az ilyen multimédiás anyagokat.

Bizonyára népszerű lesz az új plugin, mivel maga a Firefox böngésző is egyre népszerűbb szerte a világon. Alexander Szlezak, a Gentics Software igazgatója szerint "a Firefox sikerének titka nagyon egyszerű: akkor jelent meg a piacon, amikor a Microsoft éppen aludt ezen a területen. A böngésző azonban kitűnő lehetőséget nyújt a Web 2.0-s alkalmazások fejlesztőinek is, akik a Microsofttól nem kapnának túl nagy segítséget".

A plugin már letölthető a Port 25 oldaláról, és Windows XP SP2 és Vista rendszerekkel kompatibilis, valamint a Windows Media Player 11 kell hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sathinel #33
    Ja így beszél egy MS support emberke.... nincs miért firefox-ra váltani vagy operára?... sok böngészőt láthattál IE-n kívül.. mindkét hozzászólásod nagyon megmagyarázta miért mit választassz..Ja 3 havonta telepítessz. érdemes lenne normális rendszert feltenni, és használni 1-1.5 évig minimum.
  • huuu #32
    :) Akkor jó firefoxozást.
    Nincs meggyőző érv.
  • echo #31
    Próbáld ki és rájössz. Én is ugyan így tiltakoztam először, aztán mégis csak felraktam. Nem bántam meg.
  • Tetsuo #30
    há rakd fel az sp2t
  • moon08 #29
    Nekem is megy FF alatt.
    Nem értem miért kéne állandóan telepíteni,egy kis odafigyeléssel elkerülhető.
  • wanek #28
    "TCPMP desktop verzió" - szerinted ezt én csak kitaláltam? Talán utánanéznél!
  • CSOCSO #27
    nem vagom pontosan de pl nekem egy csomo oldalnal egy olyan media player jon be ami ugy nez ki mint a sima media player 98 meg winfos 2000 alatt.. az a kockas.. barna szinu vagy melyik.. tulajdonsagokra nyomva azt mondja hogy media player 6.4

    nem birom kiirtani a geprol...

    szal ha ezt a hibat orvosolja ez a plugin az tok kiralysag... csakhat nincs sp2-m igy nem is tudom telepiteni. hurrrraa
  • CSOCSO #26
    nah lol.. latod ezaz??? 3 honapja tettem fel en is a winfost utoljara... csak firefoxozom.. semmi explorer.. se tuzfalam, se virusirtom es a epen fut mint allat.. gyorsan indul, pedig tele vagyok progikkal, minden nap 120ezer oldalt nezek..persze semmi porno meg crack szarsag.

    ja van spam cleanerem.. de az is csak 1 max 2 dolgot talal parhetente.. es kocsogmail is alig erkezik.


    firefox rulz
  • Kagemusha #25
    Azert kispajtas, mert az IE lyukasabb, mint egy ementali sajt!
  • Tetsuo #24
    ezt most nem értem.. ki a tökömnek kell ez a plug-in??? Van olyan aki nem tud nélküle élni, v mi?