Gyurkity Péter

Flashmemóriával érkezik a Zune 2.0

A Microsoft máris frissítené saját hordozható lejátszóját és nagyobb merevlemezre, illetve flashmemóriára támaszkodva dobja piacra a Zune második generációját. Júniusban szeretnék elérni az egymilliós mérföldkövet.

A tervekről a cég egyik alkalmazottja beszélt a napokban, elejtve több fontos részletet a készülő újdonságokról. Megtudhattuk, hogy a Microsoft júniusig egymillió példányt szeretne leszállítani, átlépve az első fontosabb határt a lejátszók eddigi pályafutásában, emellett pedig több lépéssel szeretne hozzájárulni a népszerűség növeléséhez, az immár százmilliónál tartó iPod komolyabb megszorongatása érdekében.

Az első generáció ezért hamarosan két újabb színnel bővül, a fehér, fekete és barna mellett megjelenik a rózsaszín (Baby Pink) és a vörös (Watermelon Red). Előbbiből mindössze 100 ezer példány készül, vagyis a rózsaszínű példányokat egyfajta különlegességnek szánják, követve az eredeti elgondolást, amelynek keretében még a megjelenés első heteiben 100 speciális darabot készítettek el, hasonló színű burkolattal. Az első példányok már felbukkantak az Amazon internetes oldalán, ahol 250 dollárért találnak gazdára.

A Zune 2.0 méretével, nagyobb merevlemezével, és flashmemóriára épülő változattal igyekszik megragadni a vásárlók fantáziáját. Az iPod Nano és Shuffle elleni verseny szellemében a Flash Zune némileg összemegy, mérete 3" x 1.25" x 0.25", szemben az eredeti sorozat 4.4" x 2.4" x .58"-es, valamint a 2 GB-os Nano 3.5" x 1.6" x .25"-es paramétereivel.

A flash megjelenésétől, valamint a méret lecsökkenésétől a népszerűség megugrását várják, bár az még továbbra is kérdéses, hogy mennyire tudják megszorongatni a konkurens tábort, amely egyelőre toronymagasan uralja a piacot.

A Microsoft idén összesen 2,4 millió Zune lejátszón szeretne túladni, ennek 75 százalékát a tervek szerint már az új flash-alapú változatok tennék ki. A folyamatos ellátás érdekében egy új kínai üzemet is felállítanak, amely hamarosan megkezdi a sorozatgyártást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sathinel #35
    Nekem a SHARP 770 SH telcsóm tud SD memóriakártyát fogadni, és MP3 lejátszóként is műxik. Ja és új hűségnyilatkozattal 90 FT-ért kaptam a vodkafontól.
  • mousee #34
    Akkor már én is beleszólok, mert akad egy kevés tapasztalatom mp3 lejátszókkal kapcsolatban... Még anno nagyon rég, még mielőtt trendivé váltak az mp3 lejátszók, vettem magamnak eggyet... msi megastick 128 megás... anno 30 ropiér :S Mind a mai napig működik... csakhát...kicsit kicsi. Aztán apám szülinapomra vett nekem vmi telstar akármit, 256 megás, 12 ropiért... hát... eleinte csak nem játszott le számokat, aztán utána bejelentette, hogy nincs is rajta zene, pedig tele volt... moondjuk memóriaformázás után rájött, hogy mégiscsak van... Utána meg egyik pillanatról a másikra feladta a kijelzője...
    ennyit a gyagyi márkás tapasztalatról...

    Ami most van: mivel telóm is haldoklott, és a fent említett telstar csoda se volt épp csúcson, beruháztam egy sonny ericsson w300i-re, és egy 1 gigás M2 kártyára... így van egy egész jó telóm, és egy 1 gigás mp3 lejátszóm :P
  • davos80 #33
    MSI igencsak márkás.
    Márkátlan(nem márkás): telstar,canyon,odis....megmégezerféleszar
  • Gerygrey #32
    hogy 30-40 Giga zenénél nem lehet könyvtárszerkezetet kiépíteni

    Úgy látszik még mindig van olyan negatív tulajdonsága amiről eddig nem tudtam :)
  • sathinel #31
    MII=MSI
  • sathinel #30
    MII nagyon bejön mivel SD kártyával bővíthető ami a legolcsóbb memóriatipus. 4Giga körömcsi memória 10k.
    Creative, LG, MSI ami jó ár, teljesítmény manapság. Ipod-nál a külalakért fizetsz, mint régen a Buffalo cipőnél.Plázacicák, idióták mindíg kint hordják, és még nagykirályok is tőle. MSI -től én is vettem egy kis gépet, ami még Bluetoot-on keresztül a telefont is felveszi, nem kell levenned.
  • usstom #29
    kvp, mi?? az msi nem márkás? erős tulzás, nem az a márka amit sokan használnak hanem az ami megbizható és jó, és az msi szerintem ilyen téren elég jól teljesít.
  • kvp #28
    "Én azért vettem most márkásat,mert beszoptam kétszer is a nem márkással."

    Nekem egy regi, msi (tehat nem markas) lejatszom van. Usb-s hattertarkent is mukodik. Megy elemrol es toltheto akkurol, de usb-rol is. Adtak hozza flash szoftvert, ha frissiteni akarnam a szoftveret. (eddig csak a boot logot csereltem le) Van hozza 4 teljes keszlet akkum tehat rendszeres hasznalat mellet atlag 14 napig birja. Nincs rajta drm, tehat semmilyen lejatszasi korlat sincs. Mechanikailag stabil (flash-es) es van benne radio is. Arban pedig tizede volt a hasonlo tudasu ipod-nak. Nem kell a noname-et megvenni, de a kis azsiai gyartok neha jobbak.
  • sathinel #27
    Ipod -ot kelett feltöltenem zenével, és a haverom gépéről csak az én gépemre akartam rárakni. Annyi szopás van vele hogy .... A másik hogy 30-40 Giga zenénél nem lehet könyvtárszerkezetet kiépíteni? 12 giga zenét ha már rárakssz mp3-ban akkor keresni sem nagyon tudsz. Idióta menü, és olyan nehéz mint egy féltégla. Akkor inkább veszek memóriakártyásat, és meg sem érzed hogy nállad van. Ha nem kelett volna használnom akkor azt mondom hogy jogos hogy ne ugassak róla. De egy kalap xar a többihez képest.És rohadtul nem csak annyi hogy elmegyek a haverhoz rádugjuk a gépre és megy minden...... Talán MAC-en, de síma win, linux alatt nem ok.
  • Inka #26
    Creative Vision W
    Egy nagyon jó lejátszó, 30-60GB, USB-háttértárnak is használható, minőség nagyon jó, átalakítás nélkül futtatja a legtöbb formátumot. Elfogadható áron az USA-ban.