35
  • sathinel
    #35
    Nekem a SHARP 770 SH telcsóm tud SD memóriakártyát fogadni, és MP3 lejátszóként is műxik. Ja és új hűségnyilatkozattal 90 FT-ért kaptam a vodkafontól.
  • mousee
    #34
    Akkor már én is beleszólok, mert akad egy kevés tapasztalatom mp3 lejátszókkal kapcsolatban... Még anno nagyon rég, még mielőtt trendivé váltak az mp3 lejátszók, vettem magamnak eggyet... msi megastick 128 megás... anno 30 ropiér :S Mind a mai napig működik... csakhát...kicsit kicsi. Aztán apám szülinapomra vett nekem vmi telstar akármit, 256 megás, 12 ropiért... hát... eleinte csak nem játszott le számokat, aztán utána bejelentette, hogy nincs is rajta zene, pedig tele volt... moondjuk memóriaformázás után rájött, hogy mégiscsak van... Utána meg egyik pillanatról a másikra feladta a kijelzője...
    ennyit a gyagyi márkás tapasztalatról...

    Ami most van: mivel telóm is haldoklott, és a fent említett telstar csoda se volt épp csúcson, beruháztam egy sonny ericsson w300i-re, és egy 1 gigás M2 kártyára... így van egy egész jó telóm, és egy 1 gigás mp3 lejátszóm :P
  • davos80
    #33
    MSI igencsak márkás.
    Márkátlan(nem márkás): telstar,canyon,odis....megmégezerféleszar
  • Gerygrey
    #32
    hogy 30-40 Giga zenénél nem lehet könyvtárszerkezetet kiépíteni

    Úgy látszik még mindig van olyan negatív tulajdonsága amiről eddig nem tudtam :)
  • sathinel
    #31
    MII=MSI
  • sathinel
    #30
    MII nagyon bejön mivel SD kártyával bővíthető ami a legolcsóbb memóriatipus. 4Giga körömcsi memória 10k.
    Creative, LG, MSI ami jó ár, teljesítmény manapság. Ipod-nál a külalakért fizetsz, mint régen a Buffalo cipőnél.Plázacicák, idióták mindíg kint hordják, és még nagykirályok is tőle. MSI -től én is vettem egy kis gépet, ami még Bluetoot-on keresztül a telefont is felveszi, nem kell levenned.
  • usstom
    #29
    kvp, mi?? az msi nem márkás? erős tulzás, nem az a márka amit sokan használnak hanem az ami megbizható és jó, és az msi szerintem ilyen téren elég jól teljesít.
  • kvp
    #28
    "Én azért vettem most márkásat,mert beszoptam kétszer is a nem márkással."

    Nekem egy regi, msi (tehat nem markas) lejatszom van. Usb-s hattertarkent is mukodik. Megy elemrol es toltheto akkurol, de usb-rol is. Adtak hozza flash szoftvert, ha frissiteni akarnam a szoftveret. (eddig csak a boot logot csereltem le) Van hozza 4 teljes keszlet akkum tehat rendszeres hasznalat mellet atlag 14 napig birja. Nincs rajta drm, tehat semmilyen lejatszasi korlat sincs. Mechanikailag stabil (flash-es) es van benne radio is. Arban pedig tizede volt a hasonlo tudasu ipod-nak. Nem kell a noname-et megvenni, de a kis azsiai gyartok neha jobbak.
  • sathinel
    #27
    Ipod -ot kelett feltöltenem zenével, és a haverom gépéről csak az én gépemre akartam rárakni. Annyi szopás van vele hogy .... A másik hogy 30-40 Giga zenénél nem lehet könyvtárszerkezetet kiépíteni? 12 giga zenét ha már rárakssz mp3-ban akkor keresni sem nagyon tudsz. Idióta menü, és olyan nehéz mint egy féltégla. Akkor inkább veszek memóriakártyásat, és meg sem érzed hogy nállad van. Ha nem kelett volna használnom akkor azt mondom hogy jogos hogy ne ugassak róla. De egy kalap xar a többihez képest.És rohadtul nem csak annyi hogy elmegyek a haverhoz rádugjuk a gépre és megy minden...... Talán MAC-en, de síma win, linux alatt nem ok.
  • Inka
    #26
    Creative Vision W
    Egy nagyon jó lejátszó, 30-60GB, USB-háttértárnak is használható, minőség nagyon jó, átalakítás nélkül futtatja a legtöbb formátumot. Elfogadható áron az USA-ban.
  • davos80
    #25
    Én azért vettem most márkásat,mert beszoptam kétszer is a nem márkással.
    Szerintem ezekre a kütyükre érdemes több pénzt kiadni,mert ha lejár az egy év gari,nem cserélik ki,javítani meg senki nem fogja(ha meg igen,több lesz a költség,mint egy új kütyü)
  • davos80
    #24
    Hát,kérlek,láttam ipodot és rohadtul jobbab tetszik amit én vettem.

    És össez van rakva,nincsenek illesztési hibái,stb.
    Műanyagból van,akár az ipod,és szép,dizájnos.

    Biztos vagyok benne,hogy sokáig fogja bírni.
  • bandypappa
    #23
    Igaz, hadd idézzem azt aki azt mondta, hogy annak kell ennyi zene, aki gyalog megy a marsra.
  • Gerygrey
    #22
    Én vérbeli iPod-ellenes vagyok, mégsem szóltam le senkit amiért iPodot vett, az ő baja. Nem csak "kizárólag drága cuccokat vásárló" és "kizárólag olcsó cuccokat vásárló" létezik, van még egy, az "ésszerűen, a legjobb ár-érték arányt figyelembe vevő vásárló", én például ebbe a csoportba tartozom. Megveszem a drága cuccot, ha sokat tud és ki tudom használni, viszont egy egyszerű kütyüért nem fogok soktízezret fizetni. Hangsúlyozom, semmi bajom azokkal akiknek iPodjuk van, személyes ismerősöm is van iPod tulajdonos, megtetszett neki, gyűjtögetett rá, megvette, de nem veri a mellét hogy ő a májer iPodhasználó, és minden más lejátszó szar.

    Amiért én végérvényesen megutáltam az Apple-t az "az iPod forradalmasította a zenehallgatást" meg "az iPhone úgy forradalmasítja a mobiltelefon-piacot mint ahogy azt az iPod tette a zene terén" típusú kijelentések, miközben az iPhone a kétségkívül újszerű (de megkérdőjelezhető hasznosságú) kezelésétől eltekintve 4-5 éve meglévő technológiákat vonultat fel, és ezeket állítja be forradalmiként, és mindenki, aki manapság bármilyen PDA-telefont gyárt, az az iPhone-t másolja. Szép az iPod, de nem forradalmi, és a gyakorlati használati értékéhez képest igenis drága.

    30 giga nekem sok, pláne ha csak zenét tehetek rá. Én is sokféle zenét hallgatok, de könyörgöm, ki akarja magával hurcolászni a teljes MP3 gyűjteményét? Arra ott a vinyó meg a DVD, ha összejön 4.5 gigányi zene szépen rendszerezve kiírom, aztán azokról válogatok. (jah, hát hogy az iTunesben drágán vett zenét nem lehet kiírni, az szar ügy) Most 512 megán osztozik nálam zene, film, Symbian progik (P910) és néha kevésnek érzem, de mégis jó szolgálatot tesz. De ha meglesz a PDA-m akkor beruházok egy 4 gigás SD kártyába, és most még nehezen tudom elképzelni hogy ne érjem be vele, játékkal, zenével, filmekkel, mindennel együtt.
    30 giga, 5 perces 10 megás dalokkal számolva 3000 szám, 250 óra folyamatos zene ismétlés nélkül, mi a bánatnak ennyi?
  • fourgee
    #21
    Ó, megint a szokásos vitatéma...
    Ilyenről felesleges is témát indítani, mert ebben soha nem fognak egyetérteni az emberek. Pl. én Sony-mániás vagyok, amiből csak lehet, Sony-t szerzek be, mégis az iPod-nak sokkal jobban tetszett a hangja mint a Walkman-eknek, annak ellenére hogy ugyanúgy tele a tököm az almás céggel is, mint a Microsofttal.
    Ennek ellenére a "hozzáértők" által nagyon dícsért, jó áron lévő kínai mp3 lejátszót vettem (egészen pontosan Ezav, talán 500-as a típusa), ami a hasonló kategóriától nem különbözik, azonban pl. a Sony-tól igen csak el van maradva hangminőségre.
    Jó annak, akinek sok a 30GB, nekem a 60 is kevés lenne, mert sok fajta zenét hallgatok, egészen a 80-as évek elejétől mostanáig.

    A legnagyobb taplóság leszólni valakit azért, mert XY lejátszót vett magának, mert hogy olcsóbban is vehetett volna. Hát bakker, ha neki az felel meg, akkor mi van? 1x össze kellene engedni a "kizárólag drága cuccokat vásárló" és a "kizárólag olcsó cuccokat vásárló" tábort, biztosan érdekes lenne...
  • sathinel
    #20
    vagy a 8 gigás OLED-es itt.
  • sathinel
    #19
    Én is ezt választanám:
    LG MF-FM33S2K MP3 lejátszó
  • sathinel
    #18
    Ipod-al annyit szoptam hogy.... A rávett zenéket másik gépen nem láthatod, nem csinálhatsz könyvtárstruktúrát, és amint másik Itunes alá rakod, azonnal formázni akarja. A totalcommander, és egyébb dolgokkal felejtsd el hogy ráraksz bármit. Lehet hogy linux-ot futtatva rajta jobb lessz, de nekem rohadtnagy csalódás volt a többi után.. Bármmi más, csak az ne!
  • smv
    #17
    Nekem egy LG FM33-asom van, 1 giga memóriával. És "a méretéhez képest" szép a képe, a dizájnnal semmi problémám sincs (szerintem kifejezetten szép a drágám), az akksi pedig. Hivatalosan 40 órát bír. Ha filmet is nézek, akkor valamivel kevesebbet. De erről elég annyit tudni, hogy fél éve van meg, azóta összesen egyszer sikerült lemerítenem csurig. Egy óra alatt feltöltődik, usb-ről talán picit több.

    Rengeteg féle EQ és spéci hangzás van benne (mint koncert, szoba, 3d stb), és gyönyörű hangja van. Viszi az OGG-t, mp3-at, wav-ot, avi-t, txt-t, meg tudomisénmit.

    Gyenge pontja? Szerintem nincs, maximum a hozzá adott szoftver, ami sp2 nélkül lerohad, illetve a használati utasítása is elég silány. És nekem jobban bejön, mint egy iPod. Igen, volt már a kezemben, használtam már azt is.

    Zune-t viszont még nem láttam, viszont szerintem semmi baj a dizájnával. Viszont ilyen 30 giga meg hasonló tárhelyek számomra feleslegesek. Ezzel nem azt mondom, hogy másnak is, csak annyi, hogy nekem 1 giga tökéletesen elég.
  • Tetsuo
    #16
    Gyönyörű a képe?? Ilyet full HD alatt nem lehet mondani 2007ben. Mond azt, h a méretéhez elfogadható.. v ilyesmi, de a gyönyörű az túlzás.
    Gondolom akkor a hangja is ilyen :)) (Tudod milyen digitális torzítások vannak? Hallasz különbséget mp3 és wav között?)
    30 Giga, az 30 Giga. Valamire elég, vmire meg nem. A gyenge pont amúgy az akksi. Egy 3-4napos kirándulásra már nem érdemes elvinni.. (Ez általában igaz a konkurenseire is.)

    A #15-ben egész jó, h az Intel is gondolkodik ilyeneken.. A magyar japán technikai korkülönbség marad v tovább nő, a min 5 év. :(
  • sathinel
    #15
    Nem rosszak, de már várom az ilyesmi termékeket:
    mobilitás felsőfokon
  • roliika
    #14
    Tudjátok, hogy ez mire hasonlít? Ez a rózsaszín?

    A Wanish mosószappanra! :DDD
  • tembal
    #13
    Van egy olyan tippem, hogy még egyikőtök sem látott zune-t élőben, és hogy nem is fogtok. Nekem van egy barna, és szerintem zseniális. De azért leírom pontról-pontra a véleményem, hátha érdekel valakit, aki nem csak a fikázásért van itt.
    Előnyei:
    -Bármilyen otthoni rendszerben megállja a helyét, és tiszta hangokat ad.
    -A nagy kijelzőn probléma nélkül lehet végignézni a filmet, egyáltalán nem fárad el a szemem, ráadásul ha jól van konvertálva, gyönyörű a képe.
    -3 óra alatt föltöltődik, és bír 10-12 órát ha nem játszol vele sokat.
    -30 giga mindenre elég
    Hátrányai:
    -Nem tudták még föltörni a szoftvert, ezért egyenlőre nincsenek felhasználói programok
    -Nem állíthatsz be saját ekvalizert
    -Ahhoz hogy külső merevlemezként használhasd, le kell tölteni egy registry patchet
    -Mivel Európában még nem jelent meg, nehezen szervizelhető (gondolom, ugyanis semmi jelét nem mutatja egyébként hogy meg akarna halni)

    Nekem is volt olcsó, márkátlan mp3am, és akkor én is azt gondoltam, hogy "hú de megfingattam azokat az ipodosokat, akik baromi sok pénzt kidobtak rá", de aztán persze hipp-hopp tönkrement. Ilyet egyébként normális ember ír le, hogy a kínai dolgok jobbak mert olcsók és sokszor lehet őket leejteni...
  • PoisonBorz #12
    Ahhahaha, időtállóság. Egy IPod-ban ált. 2-3 évre saccolják a *nem cserélhető* akksit, és ha átnézed a fórumokat, borzasztóan rossz a szervízhálózat. Másrészt megnézném, hogy ha leejtesz egyet, melyik állja jobban, egy ilyen gumírozott tizenakárhányezer forintos MP3 lejátszó, vagy egy csillogó karc-sündisznó IPod.

    Vagy veszel egy mp3 lejátszós telefont (újabbak már jó hangminőségűek is) amikre 2-3ezer ft egy előlap/akksi ha eltörik/elfárad.
  • intrex
    #11
    Vedd egyik kezedbe a kis kütyüdet, a másik kezedbe meg egy iPod-ot. Szépen alaposan vizsgáld meg őket, hasonlítsd össze az anyagminőségtől az illesztéseken át a designig mindent, tippeld meg mindkettő időtállóságát, hasonlítsd össze a nyomógombokat, stb.
    Aztán írd le mégegyszer a véleményed.
  • nedudu
    #10
    Én meg vettem egy 512-es ogg-ot is tudó lejátszót olcsóért. Oszt legalább nem trendi, de nekem megfelel ;-)
  • davos80
    #9
    olyan májkroszoftosan,meg ájpodosan,epülösen
  • Max Damage
    #8
    ... meg nem szól olyan szépen...
  • Sanyix
    #7
    De nem "trendy" :D
  • davos80
    #6
    Igen,21300 HUF
  • davos80
    #5
    Most vettem 2 gigás,EMPIO lejátszót,ráadásul bővíthető geciolcsó SD-kártyával.
    Ezzel szemben egy hasonló paraméterű IPOD,nem is tudom,menniyvel drágább...-Sokkal.
  • intrex
    #4
    Igen, így gondolom én is. És sajnos ők is.
  • Sanyix
    #3
    Azért amiért a többi dologgal is próbálkozik: uralom mindenhol, hogy a végén elérjék a végső céljukat, a világuralmat.
  • Praetor
    #2
    Az nem baj hogy próbálkozik. Végülis minden szabad, ami nem tilos.

    Az más tészta, hogy ez a zune lejátszó egy bűnronda teremtés. Design területén még az olcsóbb kínai kacatok is rávernek erre a szappanra.
  • intrex
    #1
    Miért akar ez a microsoft nevű cég legyőzni mindent és mindenkit? Annyira undorító amit csinálnak, a windowstól a barna zune-ig, hogy mindjárt leesek a székről a röhögéstől. Jönnek itt az újabbnál újabb "innovatív" ötletekkel, és szétcseszik a világ boldogabb felének vasárnapi hangulatát ezekkel a hülyeségekkel. Komolyan veszi a microsoftot valaki? Vagy rosszul látom, hogy a windowson rekedt emberek sincsenek megelégedve vele? Hihetetlen hogy az eddig 100e példányban elkelt zune player júliusra 1 millióra akarják felfuttatni. Fasza kis reklámfogás.