Gyurkity Péter

Microsoft Zune árak és megjelenés

A szoftvercég végre valahára elárulta tervezett hordozható zenelejátszójának árát és pontos megjelenési dátumát. Nagy meglepetés nincs, az ár ugyanis szorosan az iPodhoz illeszkedik.

A Microsoft közleményéből kiderül, hogy a Zune névre keresztelt lejátszó egészen pontosan 249,99 dollárt (54 ezer forintot) kóstál és november 14-én kerül a boltokba. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fejlesztésre és marketingre költött súlyos milliók egyelőre nem térülnek meg, a cég erre csak a több éven át tartó kezdeti periódus után lát lehetőséget.

"Meg kellett vizsgálnunk a piacon jelenleg meglévő ajánlatokat, és ezekhez képest kell versenyképes ajánlatot tennünk. Nem leszünk éppenséggel nyereségesek a mostani ünnepi időszakban, de a Zune eleve több éves projektként indult" - magyarázta Scott Erickson, a lejátszó népszerűsítéséért felelős marketingigazgató. A készülék ára ezzel megegyezik az azonos, vagyis 30 GB-os háttértárolóval kiegészülő iPod-verzió árával, és a kísérteties hasonlóság a kapcsolódó zenebolt esetében is érvényes. A Zune Marketplace látogatói 99 centért tölthetik le az egyes zeneszámokat, vagyis az újdonságot a korábbi híreknek megfelelően egyedül az FM rádió és a vezetéknélküli kapcsolat jelenti.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Az elmúlt hetekben több alkalommal is beszámoltunk a szoftvercég háza táján felmerült újdonságokról. Legutóbb közelebbről is szemügyre vehettük a lejátszót, és azt is megtudhattuk, hogy a megjelenést illetően az Egyesült Államokra koncentrálnak. A zenebolt idén egyedül az USA-ban lesz elérhető, Európa és Ázsiai jövőre csatlakozhat, ám azt még a hónap közepén igyekeztek leszögezni, hogy az iTunes által kínált új filmletöltéseket a Zune is lejátssza majd.

A várható veszteségek tehát nem tántorítják el tervétől a Microsoftot, amely 4-5 éves küzdelemre számít, ez után viszont már szeretné átvenni a vezetést az Apple-től, amelynek előnye jelenleg kikezdhetetlennek látszik. Meglátjuk, sikerül-e az újabb ellenfél megtörése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • abzu #35
    Viszont szerintem is van mit fejlesztenie. De viszont sok volt a hátrány, meg ha valaki az árakról beszél, hasonlítson össze egy amerikai árral. és ledöbben.
  • abzu #34
    Egyszer beismerhetné az M$ hogy másba más jobb.
    Bill Gates úgy is nyugdíjba megy.
  • abzu #33
    Egyszer beismerhetné az M$ hogy másba más jobb.
    Bill Gates úgy is nyugdíjba megy.
  • abzu #32
    Most nem azé, de nekem még egy előző generációs ipodpm, meg egy rége olcsó iriwer, és azé érzem a külömbséget, menység és kezelhetőségbe. Hónapokat vártam a gari miatt mert egyszerr erősebben nyomtam meg. az ITunes ról csak annyi, hogy akinek sok száma van és szereti összerekni és úgy halgatni annak való és az új meg taról.
  • DKm #31
    128kbps-es AAC formátum .m4p kiterjesztéssel. A bitráta egy kicsit kevésnek tűnhet, de ahhoz képest eléggé leelőzi minőségben a 128-as mp3 fájlokat. ;) Csatlakoznék Rincewind-hez, mert tényleg le lehet játszani pc-n is. Igaz, hogy átvinni másik gépre ha jól tudom csak 5ször lehet, mert kéri a fiókod felhasználónevét és jelszavát importálásnál. (Legalábbis iPod játékoknál így van) De bármikor ki lehet írni őket mp3 vagy audio cd-re az iTunes-ból.
  • bundee #30
    iTunesrol szabvany mp3-akat lehet letolteni, amit barmilyen mp3 lejatszon le lehet jatszani???
  • whitehawk #29
    Az ára, hogy microsoft DRMes cuccból is csak a saját zeneboltjukban vásároltat tudod meghallgatni, pl a Napstereset nem. Ha felteszel saját, nem DRMes zenét és átküldöd vezeték nélküli kapcsolaton akkor arra is DRMet tesz, ami licensz sértéssel is járhat, pl CC licensz esetén. (Lesznek ebből még perek... :D)
  • Athlon64 #28
    Hát nem tudom, de szerintem életmód függő, hogy kinek melyik a jó.
    Nekem egy 3 éves mp3-mas lejátszóm van cserélhető kártyával, FM rádióval és AAA elemes ill. akkus.
    Mai napig teljesen elégedett vagyok vele, mert a hangzása is nagyon jó. (Sigmatel Chipes)
    Én nem vitatom, hogy jó és igényes dolog az iPod, de viszont az ára is ott van.
    Ami meg elérhető árú Apple fronton, az meg keveset tud (pl.: Shuffle).
    A fent leírt lejátszóm 3 évvel ezelött 21.000 forintba kerűlt és a belső memó 128Mb + 256Mb MMC kártya volt.
    Most a Shuffle is kb. ennyibe fáj és nincs FM, Fix akku, nincs kijelző.

  • Rincewind #27
    Lehet flashdrivekent hasznalni. Amikor eloszor formatalod, csak beallitod az iTunes-ban es mivel az infok az iPod-on tarolodnak, utanna mar barmilyen gep egybol felismeri mint egy egyszeru flashdrive-ot.
  • Rincewind #26
    Lehet eloszor utanna kene nezni a dolgoknak es nem vakon trollkodni. Termeszetesen ki lehet irni a iTunes-rol letoltott zeneket, es PC is le lehet jatszani.

    A masik meg az, hogy nem csak iTunes-rol letoltott mp3-akat (es egyeb formatumokat) jatszik le az iPod, de altalad atkonvertalt CD-ket, sot barmifele letoltott mp3-at is. Semmi kulonbseg ebben a tekintetben a tobbi mp3 lejatszohoz kepest.

    A kulonbseg a talalasban van. Az egyszeru kezelhetosegben. Abban, hogy tobb szaz CD-nyi zenet (es videot) tudok tarolni az iPod-omon jo minosegben. es az olyan plusz szolgaltatasokban, mint peldaul album cover, lyrics, ratings csatolasa fileokhoz, jatekok, etc. Es, hogy custom zenelistakat krealhatsz, ami mondjuk 3-4 ezer zeneszamnal mar igen hasznos.