Hunter

Nincsenek idegenek

A brit Védelmi Minisztérium egy titkos jelentése megállapította, hogy nem létezik semmilyen bizonyíték idegen létformákra.

A dokumentumot 6 év után tárták a nyilvánosság elé, a jelentés írójának vagy íróinak kilétét azonban nem fedték fel. A titkosítást az információ szabadságáról szóló törvény értelmében oldották fel a sheffieldi Hallam Egyetem akadémikusa, dr. David Clarke kérelmére.

A négy éven át készült 400 oldalas jelentés az "Azonosítatlan Légi Jelenségek az Egyesült Királyságban" címet viseli. Fő kérdése áttételesen, hogy vajon létezik-e még rajtunk kívül másik civilizáció. A válasz úgy tűnik nemleges. A jelentés úgy fogalmaz: "Nincs bizonyíték, ami arra utalna, hogy a látott jelenség (UFO észlelések) ellenséges lenne, vagy bármi olyan vezérelné, ami eltér a természetes fizikai erőktől".

Erre valószínűleg mindenkiben felvetődik a kérdés, hogy akkor miért van annyi UFO észlelés. A jelentés erre is választ ad. "A bizonyítékok szerint a meteorok ismert és kevésbé ismert hatásai a felelősek több azonosítatlan légi jelenségért... Tekintélyes bizonyíték áll rendelkezésre, melyek szerint az esetek szinte egyértelműen fizikai, elektromos és mágneses légköri, mezoszféra és ionoszféra jelenségeknek tulajdoníthatók".

A jelentés szerint ezek a főként időjárási és elektromos körülmények összejátszása következtében kialakuló jelenségek annyira ritkák, hogy észlelésük az emberek többségének egyedülálló, hozzátéve, hogy "a plazmával kapcsolatos mezők közelsége kedvezőtlenül befolyásolhatja a járműveket és az embereket". Az ilyen jellegű mezők orvosilag bizonyítottan reakciót gerjesztenek az emberi agy temporális lebenyében, melynek következtében az észlelő emlékezetben az esemény kiszínezve, többnyire helytelenül marad meg, taglalja a jelentés, ami az UFO észlelések forrásaként többek között megemlíti még a különösen erős fényekkel felszerelt repülőgépeket, elkóborolt különös alakú ballonokat és szokatlan alakzatban repülő madarakat is.

Persze az UFO-hívőket nehéz meggyőzni arról, hogy a rejtélyes objektumok mindegyikére létezik racionális magyarázat, különösen, ha egy kor­mány­zati jelentés teszi azt. A szkep­tikusok, össze­esküvés-elmélet gyártók szerint a kor­má­nyok minden esetben meg­kí­sér­lik eltit­kol­ni az igaz­sá­got az UFO-król, mivel félnek beismerni, hogy vannak olyan dolgok amire nincs befolyásuk.

A Védelmi Minisztérium szóvivője elmondta, nem terveznek újabb átfogó tanulmányt készíteni a témában, kivéve, ha elégséges bizonyíték jut a tudomásukra arról, hogy a jelenségekért nem csak a természet erői a felelősek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HUmanEmber41st #450
    ( itt járt Mátyás :) :) ))
    ( aki nem is Mátyás)
  • Epikurosz #449
    Én is láttam azt a filmet. szerintem valamilyen orosz katonai kísérletről van szó benne, nem ufóról.
  • BiroAndras #448
    bugfix: "Ha a hadsereg komolyan venné"
  • BiroAndras #447
    "szerintem, még az is elképzelhető, hogy a hadsereg, nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva, rátette a kezét a találmányra."

    Ebben az esetben ez kevéssé valószínű, mivel eleve problémás volt a találmány. Ha a hadsereg komolyan, már rég megszerezték volna.
  • BiroAndras #446
    Egyébként a múlt héten láttam egy jó kis dokumentumfilmet az ufókról. Állítólagos KGB anyagokat mutogattak, amit a feketepiacon vettek.
    Mindenesetre messze jobb UFO felvételek, mint amiket eddig láttam. Csak sajnos az eredetük körüli bizonytalanság miatt nem vehetők túl komolyan.
    Az egyik filmen pl. egy félig földbe ágyazott kb. 4-5 méter átmérőjű fém korongszerűség látható egészen közelről.
  • Epikurosz #445
    Ők azt mondják, hogy a módszertant vizsgálták, de végül egy nagy katyvasz lett az egészből.
    szerintem, még az is elképzelhető, hogy a hadsereg, nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva, rátette a kezét a találmányra.
    Különben Magyarországon is van ilyen törvény, amelynek értelmében, ha olyan a találmány, akkor az állam kisajátíthatja. Egy tisztviselő nyilatkozata szerint itt az utóbbi 20 évben ez 2-szer fordult elő, ha jól emlékszem. Gondolom az egyik eset a videószemüveg volt, amely azóta sem jelent meg a kereskedelemben.
  • BiroAndras #444
    "Nekem itt valami bűzlik. Az összeesküvés-elméletek gyártói most dörzsölhetik a markukat."

    Ha jól értem, a srác munkáját a saját egyeteme akarta felülvizsgálni, de jól összekevertek mindent, így inkább hagyták a fenébe az egészet.
  • Tiberius B #443
    ja és honnan jött
  • Tiberius B #442
    hmm?
    Van még néhány infód róla?
    Én csak a Z-sorozatot ismerem:-)
    De tényleg azon múlik, hogy mit értessz stabilizálton
  • Epikurosz #441
    Nem egység, X007-es minta, de mindegy.