Nincsenek idegenek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
( aki nem is Mátyás)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Kara kánként folytatom tanításom.
Ebben az esetben ez kevéssé valószínû, mivel eleve problémás volt a találmány. Ha a hadsereg komolyan, már rég megszerezték volna.
Mindenesetre messze jobb UFO felvételek, mint amiket eddig láttam. Csak sajnos az eredetük körüli bizonytalanság miatt nem vehetõk túl komolyan.
Az egyik filmen pl. egy félig földbe ágyazott kb. 4-5 méter átmérõjû fém korongszerûség látható egészen közelrõl.
szerintem, még az is elképzelhetõ, hogy a hadsereg, nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva, rátette a kezét a találmányra.
Különben Magyarországon is van ilyen törvény, amelynek értelmében, ha olyan a találmány, akkor az állam kisajátíthatja. Egy tisztviselõ nyilatkozata szerint itt az utóbbi 20 évben ez 2-szer fordult elõ, ha jól emlékszem. Gondolom az egyik eset a videószemüveg volt, amely azóta sem jelent meg a kereskedelemben.
Ha jól értem, a srác munkáját a saját egyeteme akarta felülvizsgálni, de jól összekevertek mindent, így inkább hagyták a fenébe az egészet.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Van még néhány infód róla?
Én csak a Z-sorozatot ismerem:-)
De tényleg azon múlik, hogy mit értessz stabilizálton
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
ha most a Z-56-os egységrõl beszélsz, akkor igen:-)
Mit tudsz te a folyékony stabilizált oxigénrõl?
Én is ezért nem szeretem ezeket a történeteket
egyébként egész pontosan mit nem értettél:-)
Mást mondok:
Ezekben az elrablásos történetekben az a nevetséges, hogy konkrétan spielberg filjére célozva, idejönnek ezek az ufonauták ki tudja hány ezer vagy tán millió fényévrõl, méghozzá úgy, hogy az UFO-t a gondolat energiája hajtja. Erre fel elrabolnak embereket megfigyelés és kísérletezés céljából. Õrület!
Hát, ha akkora pszicikai energiájuk van, akkor simán beszkennelnek egy embert csontostól, szõröstöl, bõröstõl, anélkül, hogy a haja szála meggörbülne, oszt' jónapot, keziccsókolom.
Teljesen felesleges rabolgatni. Meg itt van ugye az internet, rákapcsolódnak és letöltik az infókat.
Vagy szembenéznek veled, és máris látnád kiírva a szemükben, hogy "Download complete! Click OK to continue!" (Feltéve, hogy van nekik GUI) :-)
Következtetés: az elrablásos történetek hamisak és hiteltelenek.
Aztán mondhattál volna neki fapofával egy sztorit a titks ezmegazokról és vag kidobat, vagy megijed és kidobat majd a CIA vagy az FBI vagy a DoD felveszi veled a kapcsolatot, ja az NSA-t ki ne felejtsem:-)
De ott van a másik aspektus:
Ötös lottón csak 1,7 milliárdot nyerhetsz, azt is az egyre értéktelenebb forintban, míg ha jókor vagy jó helyen, vagy mondjuk munkával, akkor 30 milliárdot tudsz összekaparni, USA dollárban (lásd Bill Gates). Ez azért reménykeltõ.
Én különben csak egy epizódot láttam a filból, a múlthetit.
Spylbergnek egy hibája van, hogy bedõl az összeesküvés-elméleteknek, és mindig elmegy a végén valamilyen misztikus, zavaros irányba.
Például az MI-nak a vége elég felemésra sikerült, de ugyanez a helyzet majd' minden filmjével. Gyönyörû képei vannak (jók a grafikusai és a fényképésze), de a forgatókönyvírói a végére mindig besokkalnak.
Nem is tudom, hogy olyan emberek, mint Isac Asimov vagy akár szegény Stephen Hawking miért nem írnak ilyen sci-fi forgatókönyveket, vagy speilberg miért nem kéri fel õket külsõ tanácsadóként? Talán, mert akkor le kellene mondania saját gyerekkorára hajazó lírai elemekrõl...
OFF
Egy gondolat bánt engemet ebben a témában:
Ha léteznek nagyon fejlett földönkívüli civilizációk, akkor roppant rohadt a hozzáállásuk egy ilyen fiatal civilizációhoz, mint a miénk, mert a kisujjukat sem mozdítják, hogy itt jó irányba fejlõdjenek a dolgok.
Tudom, olyan ez, mint a perlekedés Istennel, de akkor is. Van ebben a magatartásban jó adag lustaság is, ezt is tudom. Vagy: olyan ez, amikor a mindennapi betevõért gürcölõ ember minden héten, vagy csak egyes heteken megjátszodja a nyertesnek vélt számokat az ötös lottón (1,7 mrd Ft. most), és reménykedik abban, hogy bejön neki. Rendszerint persze nem jön be, de tény, hogy a fõnyereményt évente kétszer elviszik. Van úgy, hogy 1 ember, van úgy, hogy egy baráti társaság.
Ezekben az ET-kben nem az az idegesítõ, hogy ENGEM nem tartanak érdemesnek a kapcsoaltfelvételre, hanem, hogy egyikünket sem. (Mert mindenféle rablómese ellenére, én meg vagyok gyõzõdve, hogy még soha senki sem lépett kapcsolatba az ET-kkel.) És többen vagyunk, mint 6 milliárd.
Kurvára idegesítõ tud ez lenni, most õszintén. :-)
Tény, hogy készüítenek ezzel a módszerrel gabonaköröket (van róla halom video). És tény az is, hogy a hívõk simán bedõlnek nekik.
http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus/Randi/RANDI_korint.htm
http://www.kfki.hu/chemonet/TermVil/tv2002/tv0204/dania.html
http://www.circlemakers.org/guide.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Crop_circles
http://www.csicop.org/hoaxwatch/cropcircles.html
http://www.thekeyboard.org.uk/Crop%20circles.htm
http://www.amtsgym-sdbg.dk/as/crop/
A tévé honlapján megszólaltatnak magyar szakértõket is az ügyben.
A tegnapelõtt vetítették aszem a TV2-n Spielberg scifijét: Harmadik típusú emberrablások.
Érdemes megjegyezni a végkövetkeztetést (kb.): Ma már nem tudjuk megkülönböztetni, hogy mi a trükk és mi a valóság.
Persze, azért még vannak tisztánlátó elmék.
Ma már szint semmiben sem lehet bízni, már bármit lehet hamisítani. De mi szükség van erre, miért ne lehetne az emberiség egy kölcsönös bizalmon és becsületességen alapuló társadalom??? (ujjujjuj)
Mondtam, hogy nincsennek?
"Bár nem azt állítottam, h UFO beavatkozás lenne, de azért az "igazi" g.ábráknak van egy ( vagy több) furcsasága is."
Az a baj, hogy a valódi szakértõk szerint semmi furcsa nincs ezekben.
"Sokszor a szálak egymásra teljesen merõlegesen fekszenek, van amikor össze vannak fonva vagy az egymás alatt fekvõ szálak is valamilyen mintába vannak rendezve."
Ilyenrõl tudsz képet? Nem rémlik, hogy láttam volna.
"A szálak nincsenek eltörve ( mint amikor valaki letapossa) hanem meg vannak hajtva."
Többször is megmutatták már, hogy egy sima deszkával letaposva pontosan ugyanilyen hatás érhetõ el.
Egyébként meg tény, hogy rengeteg hamis gabnakör van (csomónak a készítésérõl van video is). És tény az is, hogy a gabonaköröket vizsgáló "szakértõk" nem tudják õket megkülönböztetni azoktól, amikrõl nem tudjuk, hogy hogy készültek.
"Hát OK, a "hivatalos" tudománynak nincs bizonyítéka az azonosítatlan repülõ tárgyak létezésére ( mivel ugye a szemtanú az szubjektív tapasztalatáról számol be, a radarok meg csak mindig elromlanak..)"
Van bizonyíték arra, hogy vannak még ismeretlen jelenségek (Unidentified Flying Objects). Arra nincs bizonyíték nincs, hogy ezek idegen ûrjármûvek lennének.
"A traktornyomok azért látszanak fentrõl letaposva, mert ott kevesebb a gabona, de azok sincsenek igaziból letaposva, tehát a készítõk nem tudtak ott távozni, sem bejönni"
Ezt nem értem. A traktor nem tapossa le a gabonát?
És a Föld kering a Nap körül!
:) :) :)
Bár nem azt állítottam, h UFO beavatkozás lenne, de azért az "igazi" g.ábráknak van egy ( vagy több) furcsasága is.
Sokszor a szálak egymásra teljesen merõlegesen fekszenek, van amikor össze vannak fonva vagy az egymás alatt fekvõ szálak is valamilyen mintába vannak rendezve. A szálak nincsenek eltörve ( mint amikor valaki letapossa) hanem meg vannak hajtva.
Ezt kivitelezni még egy pár méteres "hagyományos" körben is rentgeteg idõt venne igénybe. KB 1 négyzetcenti / 1 szál gabona .Ez kb ~9000 szál egy kb 3 méteres körben ( nem számolgatok most, amúgy sem vagyok jó belõle:) )
Kb mennyi ideig tart ezeket szépen rétegesen öszeillesztgetni szálanként, de úgy, h közben le ne taposd a többit! és el ne törjenek a szálak!!!
Hát OK, a "hivatalos" tudománynak nincs bizonyítéka az azonosítatlan repülõ tárgyak létezésére ( mivel ugye a szemtanú az szubjektív tapasztalatáról számol be, a radarok meg csak mindig elromlanak..)
De gabonaábrák vannak.
A traktornyomok azért látszanak fentrõl letaposva, mert ott kevesebb a gabona, de azok sincsenek igaziból letaposva, tehát a készítõk nem tudtak ott távozni, sem bejönni
Attól még szerezhetnek rendes cuccokat. Pl. : Ködön átlátó kamera
egy igazi nagy gabona ábra keletkezését."
És ez mit bizonyít?
Egyébként nem azt mondtad, hogy lefilmezték, csak nem látszott semmi?
"Aki azt mondja, h sok száz területfigyelõ kamera+ a rejtély megfejtésére vágyó emberek elõtt kiviteleznek egy ekkora ábrát a tök sötétben ( és persze a gabona nincs ám összetaposva)az nem gondolja végig, mennyit kell mérni, és szerkeszteni, ívek középpontját kimérni letaposni négyzetkilométeres területen....És mindezt tök sötétben hangtalanul..."
Sokan megcsinálták, ez tény. Le is filmezték nem egy esetben a készítést.
Letaposva azért nincs a gamona, mert a traktornyomokban közlekednek.
Mérni, megszerkeszteni kell, de nem olyan vészes, ha elõtte megtervezik papíron. Pár megfelelõ hosszúságú kötél elég a szerkesztéshez.
A sötét ellen meg ott a zseblámpa, vagy profibbaknak éjjellátó készülék.
Négyzetkilóméterekrõl meg szó sincs.
Hogy még soha sehol senkinek sem sikerült lefilmezni
egy igazi nagy gabona ábra keletkezését.
Aki azt mondja, h sok száz területfigyelõ kamera+ a rejtély megfejtésére vágyó emberek elõtt kiviteleznek egy ekkora ábrát a tök sötétben ( és persze a gabona nincs ám összetaposva)az nem gondolja végig, mennyit kell mérni, és szerkeszteni, ívek középpontját kimérni letaposni négyzetkilométeres területen....És mindezt tök sötétben hangtalanul...
Ha a készítõk emberek, akkor simán kifigyelik, hogy hol van kamera, és nem ott készítik az ábrákat. Vagy pl. kihasználják a természetes ködöt.
Pontosan hol vannak videók a kialakulásról? Én csak képeket látok.
Konkrétan mire gondolsz? Hogy jönnek ezek a gamonakörökhöz?
"És egyáltalán hol van az a kultúra, akik építették???"
Pl. kihalt. Vagy mire gondolsz? Milyen fejlett kultúra kell szerinted néhány vonal meghúzásához?
"Mivel az egy roppant száraz sivatagos terület"
Nem mindenhol volt régebben is sivatag ott, ahol ma van.
"De igazi VÁLASZ még nincs."
Ha nincs válasz, akkor te se gyárts elméleteket. Nem mindenért az ufók felelõsek, amit nem tudunk megmagyarázni.
Azért van pár mûszer, ami gond nélkül átlát bármilyen a ködön, szóval ez eléggé nehezen hihetõ.