Berta Sándor

Új Guns N' Roses-számok az interneten

Egy évtized óta először készített új dalokat - egészen pontosan hármat - a Guns N' Roses. Ez örömmel tölti el a rajongókat, az együttes tagjai azonban annak már nem örülnek, hogy az új zeneszámok felkerültek a világhálóra.

A három új dal néhány napja elérhető az interneten és máris óriási feltűnést keltettek. Mivel a zeneszámok már nemcsak különböző weboldalakon bukkantak fel, hanem online rádiók is játszani kezdték őket, Axl Rose-nak, a Guns N' Roses 44 éves énekesének ügyvédje jogi lépéseket fontolgat a vétkező portálok és webrádiók üzemeltetői ellen.

A három új mű közül az egyik a There Was a Time című ballada és ezenkívül két hardrock alkotás is kiszivárgott. A két szerzemény közül az egyik technobeütéssel büszkélkedhet(?), de természetesen nem hiányozhatnak az Axl Rose-tól megszokott harsány extrák sem.

A szakértők szerint a három dal hirtelen internetes felbukkanása nem a véletlen műve - az együttes minden bizonnyal lezárta az új Chinese Democracy című albumán szereplő számok stúdiófelvételeit és hamarosan piacra dobják a banda tíz év szünet után megjelenő első albumát. Szintén ezt támasztja alá, hogy a népszerű együttes néhány nappal ezelőtt bejelentette: idén májusban és júniusban újra élő koncerteket adnak Európában.

Június 9-én például az ír fővárosban, Dublinban fognak fellépni. Ez lesz a csapat első koncertje Írországban 1992 óta, előzenekarnak pedig a Mötley Crüe-t kérték fel. A Guns N' Roses billentyűse, Dizzy Reed a honlapján elismerte, hogy egyre közelebb és közelebb van az új album megjelenése. A zenész éppen ezért arra kérte a felhasználókat, hogy ne töltsék le az internetre felkerült számokat és ne terjesszék őket.

Ezzel ugyanis a Chinese Democracy elveszti az újdonság varázsát és ez nem jó, mert az együttes tagjai meglepetésnek szánták az új dalokat. A Guns N' Roses utolsó albuma 1993-ban jelent meg The Spaghetti Incident címmel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • elekat #36
    Most nem tom h' mit veszekedtek itt,,,ha megcsinálja a Gnr a cd-jét ,letöltögetik eleve az együttes kap 1 csomó lovét a szponzortól,,és meg ha nem veszik meg a cd-t,,, az nem a csapat baja hanem a bolt baszta meg mer a cd-ket eladját a boltba,,(egyébként + megvehetik mer a 10 éves gyerekek nem nagyon hallgatnak gnr-st inkább a régóta rajongó 30-35 évesek akik meg nem nagyon értenek a letöltögetéshez-kivéve számitástechnikusok)és az együttes még koncertre is megy amiből kurva sokat kaszál!ugyhogy==nem az énekesek szívnak hanem a bolt(se nagyon mer a mai együtteseket hallgatja minden 10-enéves gyerek)
  • echo #35
    Nah a jelenlegi törvények szerint magyarországon legális a letöltés, szóval az ilyen ellopja szövegeket hanyagoljuk... A zenészek meg örüljenek, hogy eddig ilyen jól megéltek ebből a cd eladás bizniszből és ne rinyáljanak, mert eddig sem volt túl igazságos, csak max törvényes. Volt egy tök nagy mázlijuk, hogy a technológia egy olyan irányban fejlődött, hogy aránytalanul nagy pénzt tudtak kaszálni. Ez most véget ért. Halleluja!
  • asdefge #34
    Itt mindenki elment a lényeg mellett: ha fent van letöltik, ez ilyen sport, de hogyan tudott felkerülni? Ki szivárogtatta ki? Söprés a porta környékén, nem paláverezni. Szerintem...
  • MerlinW #33
    Sztem az Oh my god-ra írták. Annó mikor berakták annak a moslék Swarci filmnek stáblistája alá, akkor is tolták a teknós igét:) Még jó hogy tisztában van mindenki a stílusokkal:)
  • htmm #32
    En inkabb ugy tamogtaom a kedvenc zenekaraimat, hogy elmegyek a koncertjukre. A kiadok meg menjenek a...
    Es ha jo a zenekar: http://enba.hu/~holy/sinofkain/uj/kiadvanyok_hu.htm
    A "sold out" album is letoltheto volt, mikor meg volt belole. Es megis. Nahat!
  • musha #31
    báhh..kíváncsi vagyok melyik lett `techno beütésű`-nek titulálva, merthogy mindegyik teljesen rock
    kétségtelenül nem hasonlít a régihez, de szerintem nem lesz ez rossz!
    (u.i.: nagy tisztelője vagyok a (régi) formációnak)
  • musha #30
    de emmá nem Guns...csak Axl (és nem Axel) meg Dizzy vannak az eredetiből a többiek Velvet Revolverként tengetik napjaikat. ettől még persze kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz ebből.
    ave bittorrent ^^
  • rage #29
    Ne csodálkozzanak, hogy a rajongók letöltik az új dalokat, mikor már több mint 10 éve nem képes a zenekar kiadni egy új albumot, s csak megy az ígérgetés...
    Ráadásul az új albumról kikerült 3 dal fényévekre van attól a színvonaltól, amire egy Guns N'Roses név kötelezne.Eddig az új anyagból összesen a Madagascar cimű számra lehet azt mondani, hogy talán megüti a régi szintet, de az meg nem most került ki a netre, hanem még 2001-ben, mivel több koncerten is játszották, amiről videofelvétel is készült.
  • Enlight #28
    Hehe! De értem, csak sajnos nem egy letöltögető van hasonló véleményen (miszerint csakis a kiadók a "bűnösök"). "Más szemében a szálkát... ismerjük a mondást...ezt csinálják a kiadók és a felhasználók is!! És közben szidják egymást!
  • reaper4 #27
    ez jó :D