Berta Sándor

Kártyamére­tű mobil a Samsungtól

Egyesek szerint hitelkártya méretű, mások szerint úgy néz ki, mint egy számológép. Mind a két megállapítás igaznak bizonyulhat, ha valaki megpillantja a Samsung új SGH-P300-as típusú mobilkészülékét.

Nem véletlen, hogy az új Samsung mobiltelefon beceneve is Card vagyis "kártya" lett, hiszen méretei szinte megegyeznek egy hagyományos hitelkártya méreteivel: hossza 86, szélessége 54, míg a vastagsága csupán 8,9 mm. A telefon TFT-kijelzője 176 x 220 képpont felbontású és legfeljebb 262 144 szín megjelenítésére képes. A beépített digitális kamera 1,3 megapixeles és legfeljebb 1280 x 1024 pixeles álló felvételek készítésére és 352 x 288 képpontos felbontású videók rögzítésére alkalmas. A kamerát egy maximum hétszeres digitális zoomfunkció egészíti ki. Érdekesség és esztétikailag is előnyös, hogy a készülék antennája nem lóg ki, hanem azt a Samsung integrálta a házba.


A lapos külalaknak azonban megvannak a maga hátrányai. Így például a 80 MB méretű beépített memóriát már nem lehet tovább bővíteni és érdekesek a készülék nyomógombjai is. Cserébe viszont a felhasználó kap egy zenelejátszó alkalmazást, ami az MP3 formátumú fájlokkal is elboldogul. Ezenkívül az SGH-P300 esetében nem kell lemondani a beépített Bluetooth-portról sem, valamint a csomag része még egy headset is. Azt ugyanakkor még nem közölte a gyártó, hogy az új modell mikor kerül a boltokba és mennyibe fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hedgehunter #31
    Upssz ezt jol elneztem......
  • Omegared #30
    Jogos :D
    szélesebb :D
  • Librarian #29
    Gyerekek! Csodamobil ide vagy oda, nekem is van egy jó Nokia 6230-am (Beépített kamera, MP3 lejátszó, szép & kijelző, me külső... stb.) mégis, nagyapám most adta vissza az 5110-esem, és most azzal fogok szaladgálni! Annak a telefonnak van STÍLUSA!
    És ha arra kerül a sor nagyot lehet vele ütni...
  • GMilton #28
    "az én mobilom 1,3cm vastag, 3mm-el vékonyabb egy hitelkártyánál"


    Ahaa, de most akkor hogy is?? erre modnsják, hogy vastag hitelkártyád van??!! :))
  • sweech #27
    hát igen...tud valamit a samsung...de mi van akkor ha kettétörik a zsebemben? :D
  • Omega #26
    de nagy határ szar ez...
  • PyRex #25
    mármint a nem kilógó antenna...
  • PyRex #24
    "Érdekesség és esztétikailag is elõnyös"

    2005-ben ez érdekesség...???
  • rajenk #23
    Azér érdekes, hogy Cap által bevágott telefon képe és a fent említett nem ugyan az... nézzétek csak a gombok elrendezését, és a "Samsung" felirat helyét!
  • Smitiz #22
    hehe most hogy még nézegettem a teló képét, és nekem inkább egy jó öreg magnókazetta jutott róla eszembe :D