Dojcsák Dániel

Új 3G telefont mutatott be a Samsung

Las Vegasban az évente szokásos Fogyasztói Elektronikai Bemutatón a Samsung bejelentette legújabb üdvöskéjét, az SCH-A890-est, illetve egy új CDMA kihaqngosítót, ami elsőként használja a Verizon új EV-DO nagy sebességű adat hálózati szolgáltatását.

Habár a telefonnak van néhány figyelemre méltó tulajdonsága és funkciója, mégis a nagy sávszélességű hálózati kapacitása a legszembetűnőbb. A Samsung azt állítja, hogy a telefon átlagosan több mint 500 kbps (0,5 Mbit) vezeték nélküli adatátvitelre képes, ami többszöröse bármely dial-up (modemes) elérésnek, és felveszi a versenyt a Magyarországon átlagos otthoni DSL kapcsolattal. A valós kapcsolati sebesség azonban nagyban függ a szolgáltató hálózati lefedettségétől is. Jelenleg a Verizon-féle EV-DO szolgáltatás kizárólag laptopokon elérhető vezetéknélküli bővítőkártya segítségével, illetve a mostanság bejelentett LG VX-8000-es is valószínűleg kompatibilis ezzel a technológiával.

Klikk ide! Klikk ide!
Samsung SCH-A890 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A nagysebességű adatátvitel lehetővé teszi a video-on-deman funkciót, amivel a felhasználók képesek lesznek videóklippeket letölteni, vagy folyamatos adásokat nézni, habár a Verizon még nem jelentette be mozgóképes tartalomszolgáltatását. Itt a hazánkban az Axelero által beindított videóletöltéshez hasonló szolgáltatásra lehet gondolni, ahol akár teljes filmeket is letölthetnek az emberek.

Visszatérve a Samsung telefonra: a készülék egy 1,3 Mpixeles forgatható fényképezőt rejt magában, ami ráadásul zoomolható,van vakuja, időzítővel és mozgókép is rögzíthető vele. A kihangosító szintén újszerű, hiszen a vállalat kínálatában elsőként kapta meg az új és továbbfejlesztett hangfelismerő technológiát, a QuickPhrase-t. Ennek segítségével a felhasználók összetettebb hangparancsokat adhatnak, és előre definiált üzeneteket küldhetnek el.


A 3G-s palettán tehát a Samsung is komoly szerepet kíván vállalni, és amennyiben az újdonságokban mindig ennyire elöljáró lesz, lehet, hogy nagyobb szeletet sikerül kiharapnia a mobil-tortából, mint a GSM rendszerben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • p00h #4
    külsőre szvsz semmi különleges az eddigiekhez képest... Nemazt mondom h rosszul néz ki, sőt, becsukva egész jau, de belülről amolyan átlagos ,,picsatelefon"... De lega tudása jó, csak drága is lesz
  • hornbali #3
    Nekem teccik...
  • atlagember #2
    Annál nem nehéz.

    (Bár én csalódtam a Samsung telefonokban. Sajnos amit írnak paramétert, meg a valóság között nagy a különbség, különösen az adatátviteli lehetőségek terén. pl. infra lebutítása, stb.)
  • sweech #1
    na....azért ez máregy pár fokkal jobb annál a "luxust telefonnál"