MTI

Nőtt a Nikon nyeresége

A Nikon fényképezőgép-gyártó konszern 20 százalékkal növelte adózott eredményét az üzleti éve szeptemberrel zárult első felében, mert nőtt a kereslet a digitális fényképezőgépek és a folyadékkristályos kijelzőket gyártó berendezések iránt.

A csoport adózott eredménye 9,37 milliárd jenre (79,35 millió dollár) nőtt az egy évvel korábbi 7,81 milliárd jenhez képest. Az árbevétel 9,8 százalékkal 342,85 milliárd jenre emelkedett. A Nikon az év egészében a tavalyi 24,10 milliárd jennél 38 százalékkal kevesebb, 15 milliárd jen adózott vár a 2005/2006-os üzleti év egészében, mert tavaly a német Carl Zeiss céggel zajlott szabadalmi vita rendezéseként jelentős többletbevételhez jutott.

A Nikon egyike azoknak a fényképezőgépgyártó cégeknek, amelyek sikerrel állják a piacon dúló harcot, míg főbb versenytársai - az Olympus, a Fuji Photo Film, a Sanyo Electric, vagy a Kodak - veszteségesek. A világ első számú digitális fényképezőgép-gyártója, a Canon is jól áll. Csoportszintű üzemi eredménye 158,30 milliárd jen (1,49 milliárd dollár) lett a szeptemberrel zárult harmadik negyedévben az előző év harmadik negyedbeli 125,6 milliárd jen helyett. A negyedév bevétele 838,30 milliárd jen lett, 9,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DKm #1
    Hajrá canon! De azért a nikon is jó!