Budai Péter

Nikon D50 digitális fényképezőgép - áprilisi tréfa?

A Nikon az eset kapcsán nem is próbálta tagadni, hogy a gépet hivatalosan is bejelentik a nem túl távoli jövőben. Ennek hiányában hivatalos információink még nincsenek az új modellről.

Kissé szokatlan módon - idő előtt - került bejelentésre a Nikon várhatóan legújabb digitális tükörreflexes gépe a D50. A cég hivatalos honlapjára véletlenül került fel a gép használati utasítása, melyet természetesen azonnal eltüntettek onnan, de ez a kis hiba is elég volt, hogy a szemfüles látogatók és weboldalak lecsapjanak, az egy ideje már közszájon forgó, bejelentésre. A gépkönyv szerint hasonló fényképezőgépet várhatunk, mint elődje, a D70 volt.


Lehet hogy csak áprilisi tréfa
Marad a 6 megapixeles képérzékelő és a megszokott funkciók nagy része. A változtatások leginkább a külalakot, a kezelőszerveket és a képmentést érintik. A D50 némileg kisebb és könnyebb lesz, bár nem olyan mértékben, mint a nemrég kiadott Canon 350D. A TTL kereső ugyanolyan lefedettséget és nagyítást ad, mint elődjénél, a drágább és világosabb pentaprizma helyett azonban az olcsóbb pentatükrös megoldást alkalmazták. 1,8"-ról 2"-ra nőtt a hátsó LCD kijelző mérete, ugyanolyan felbontás mellett.

A használati utasítás nem említi a NEF+JPEG mentés lehetőségét sem, így ez valószínűleg kikerült a funkciók közül. További jelentős újítás, hogy CompactFlash helyett SecureDigital memóriakártyát használhatunk a gépben. Egyes információk szerint a gép ezüst kivitelben (is) lesz kapható. A D50 mellé egy új, kitben megvásárolható, 18-55 mm-es objektív is megjelenik.

Ára várhatóan alatta marad majd a Nikon D70 jelenlegi árának. Ehhez kapcsolódó meg nem erősített hír, hogy a cég állítólag a D70s változat bevezetését is tervezi, mely vélhetően a D70 valóban továbbfejlesztett változata lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Murdoc #5
    Ez megint egy újabb reklámfogás, csakhogy felkeltsék az emberek figyelmét. Unalmas, áprilisi tréfának álcázott commercial.Csókoltatom a a kreatív mánágert, jó munkát végzett!
  • Flashy #4
    ez akkora lol, ezek ilyen geek-áprilisi tréfák :D ha tényleg vicc akkor eléggé ilyen Sas-kabaré szintű hogy "-tegnap beütöttem a könyökömet. -tényleg? -nem."
  • yy #3
    jaja, én sem értem ez mér lenne áprilisi tréfe. ha jól tudom ezek japánok, mégcsak nem is angolok.
  • atlagember #2
    Nem értem mi lehet ezen tréfa. Ha valaki ezt annak szánta, hál elég langyos a fantáziája. Semmi megdöbbentő, vagy vicces nincs benne.
  • Zedas #1
    Ha ez kamu, elég profi munka :)