Budai Péter

"Szexi" Nikon ultrakompakt fényképezőgép

"S, mint Sudár, Stílusos és Szexi", hirdeti magát a Nikon legújabb, Coolpix S1 nevű digitális fényképezőgépe, mely a cég terméklistáján eddig hiányzó ultrakompakt széria egyik képviselője.

A Coolpix széria alsó szegmense többek között kis mérete miatt eddig is népszerű volt a vásárlók körében, de a Nikon kínálatából hiányoztak a cigarettatárca méretű, rejtett optikás fényképezőgépek. Az S1 ezen kritériumoknak tökéletesen megfelel. Igényes alumíniumházába 3x-os zoomátfogású (35-105 mm ekvivalens) objektívet építettek, vastagsága 19,7 mm, súlya kiegészítők nélkül 118 gramm. A gépben egy 5 megapixeles CCD-képérzékelő található, hátoldalán pedig egy 2,5" (6,34 cm) képátlójú LCD kijelzőt találunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az S1-ben a vállalat legfrissebb fejlesztéseit is megtaláljuk, így rendelkezésünkre áll a nemrég debütált arcfelismerő élességállítási rendszer, amely az emberi arc jellegzetességeit keresi és a fókuszt arra a területre állítja. A D-lighting funkció segítségével nagyobb ellenfényben, vagy nem kellő vakuteljesítmény esetén szoftveresen növelhetjük fotónk megvilágítását, a beépített vörösszemhatás-csökkentő mód pedig szintén ily módon tünteti el utólag e nem kívánt hatást. Szintén hasznos segítség lehet a bemozdulásjelző, amely nevéből adódóan a kéz remegése vagy más mozgás miatt elmosódott fényképekre figyelmeztet.

A mozgóképrögzítés terén 15 fps sebességű videók felvételére van lehetőségünk, maximálisan VGA felbontásban, akár hanggal is. A fotók mellé rendelhetők rövid hangüzenetek is. A gép kezelési funkciói egyébiránt szinte teljesen automaták. A némileg kísérletezőbb kedvűeknek több mint egy tucat motívum program áll rendelkezésére, köztük olyanok is mint a Vízalatti program. Természetesen, ha vízalatti programot kapunk, akkor a géphez vízalatti tok is beszerezhető lesz, WP-CP5 néven.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az S1-et SD modulokkal kiegészíthető, 12 MB belső memóriával és saját lítium-ion akkumulátorral szállítják, amely a gyártó ígérete szerint akár 200 képig bírja energiával. Piaci bevezetése még ez év tavaszán várható. Nemzetközi nyitóára várhatóan 380 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #13
    Jó a keresője! Keresgélheted!
  • babajaga #12
    Hát nekem egy fényképezőgép ne legyen se szexi se sudár mert nem az a funkciója.
  • Flashy #11
    azér szexi mert pucér az eleje.
  • noss #10
    ez kell nekem, kis kémfényképgép =)
  • Lateralus #9
    Azért ez a gépecske még lazán porrá alázza akármelyik mobilkamerát. Ez egy közel 400 dolláros fényképező. Mobilokba ennek töredékéért szerelnek valami kamerának csúfolt dolgot.
  • Shogun #8
    jaja
    epp irni akartam de latom te leirtad:)
  • Lateralus #7
    Úgy hogy függőlegesen egymás alatt vannak a kis lencsetagok, amik a vázban mozognak, ha zoomolsz és fönt egy tükörrel kukkant ki azon a lyukon ami látszik. Mint egy periszkóp.
  • mikike #6
    ha igazad van, akkor minek bele 5 Mpixel?
  • Andris #5
    (bocsi) "erről" helyett: "ettől" akart lenni
  • Andris #4
    Szerintem úgy hogy arányosan kisebb az egész lencse, átmérőben is... ezért nem kell olyan mélység neki.

    Persze erről lesznek csak igazán vacakok majd a képek... ez már majdnem olyan mobiltelefon kamera szintű objektív... :(