Specker Balázs

Xbox 360 prototípusokat loptak

Még ki sem jött az Xbox 360, de máris fennáll a veszélye annak, hogy nemsokára megjelennek az új konzol kalózverziói a piacon. Hetekkel a hivatalos megjelenés előtt ellopták az új konzol prototípusát a cég egyik németországi raktárából.

A Spiegel értesülései szerint a tíz prototípus felcímkézetlen csomagban érkezett meg Hongkongból a dureni raktárba, hogy játékfejlesztőknek adják tovább őket. Pár napra rá hogy a küldeményeknek nyoma veszett, fényképek jelentek meg róluk az interneten. A gyártási számokat természetesen kihúzták. Az Ausztriában, illetve Németországban folytatott rendőrségi akció folyamán három egység már előkerült, ám a maradék hétnek még mindig nem akadtak a nyomára a hatóságok.

J. Allard, az Xbox részleg vezetője nemrég a Gamespot.comnak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy az új játékgéppel kapcsolatos kalózkodások elkerülhetetlenek, és számításba kell hogy vegyék őket. "Úgy állunk a kérdéshez, hogy ez egyszerűen meg fog történni" - mondta Allard, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a másolásvédelem kiiktatása közel sem okoz akkora anyagi kiesést cégének, mint az, amikor a vásárlók játékélménye szenved csorbát.

Klikk ide! Klikk ide!
Allard és egy konzol - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az Xbox Live fejlett közösségi játék, illetve multimédiás támogatottsága kulcsfontosságú szerepet játszik az új konzol esetében is. A tolvajok valószínűleg ezek után mindent elkövetnek majd, hogy megfejtsék az új gép titkait, megkönnyítve ezzel a nemsokára piacra kerülő játékok feltörését is. A Microsoft tervei szerint az Xbox 360 december 2-án kerül majd az európai boltok polcaira. Egyébként anno a Microsoft első Xbox konzolját is úgy alakították át, hogy ki lehessen vele játszani a DVD-lemezek régiókódját, illetve a rá írt szoftverek másolásvédelmét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Akuma #19
    "kb 3-4 jatek evente amit erdemes megvenni, az meg azert nem olyan veszes anyagilag."
    egy konzol kb 2 év alatt elavul, nos nekem ne mond, hogy azért veszed meg a megjelenése napján több mint 100000-ért, hogy aztán negyed évig 1 játékkal játszhass (ami mellesleg ~15ezer forint), majd minden negyed évben legyen egyel több játékod, majd 2 év múltán legyen 8 játékod, amiből csak 2-vel játszol jó esetben, mert a többire volt épp elég időd, hogy megúnd... és mellesleg akkor már egyébként is vannak már sokkal jobbak nála...
  • Yfel #18
    Nekem mindegy, hogy elloptak oket, csak a november 22-es piacra dobasra ne legyen hatassal... mert ha igen, akkor utni fogok :o)

    A mod-chipeket meg magasrol leszarom... van kb 3-4 jatek evente amit erdemes megvenni, az meg azert nem olyan veszes anyagilag.

    Y
  • dez #17
    Miért is? Ez egy elég közismert tény, bár biztos vannak laikusok, akik nem tudtak róla.
  • NuCLEARScoRp #16
    "Egyébként anno a Microsoft első Xbox konzolját is úgy alakították át, hogy ki lehessen vele játszani a DVD lemezek régiókódját, illetve a rá írt szoftverek másolásvédelmét."

    Na ez a mondat aztán tányleg kellett a cikk végére... ujabb bizonyíték az MS ellenességére...
  • NEXUS6 #15
    Az lenne a csoda ha egy akkora vállalat mint az M$, ami annyi érdeket (és törvényt) sért olyat tudna mondani, ami mindenkinek tetszik!!!

    Szerintem utoljára Szálin volt, aki olyat tudott mondani, ami mindenkinek tetszett.
    (De az sem volt igaz;)))))
  • Pharaoh #14
    Inkább klónozák majd őket.
  • pemga #13
    Ehh, replikátorról még nem hallottatok? Coffee, black :).
  • UNREG #12
    Valami olyasmi... :))
  • dez #11
    Ja, majd 2 nap alatt elektronmikroszkóppal visszafejtik a Xenoxot és a Xenost, és a sufniban sokszorosítják. :)
  • UNREG #10
    "Még ki sem jött az Xbox 360, de máris fenn áll a veszélye annak, hogy nemsokára megjelennek az új konzol kalózverziói a piacon."

    Ez így megtévesztő, nem a x360 kalózváltozata fog megjelenni, az érdekes is lenne, egy ilyen HW-t nem lehet kalóz módra lemásoln. Esetleg a kalóz chip, amivel a másolt játékok futnak, az jelenik meg..