Gyurkity Péter

Módosított Xboxokat árult egy amerikai üzletlánc

A szövetségi hatóságok a Washington környéki játéküzletekben tartott razzia során két alkalmazottat letartóztattak, mert módosították a náluk forgalmazott konzolokat, és egyes játékok kalózverzióival együtt árulták azokat.

A rajtütést az Amerikai Igazságügyi Minisztérium számítógépes bűnözés elleni csoportja, a Marylandi Ügyészi Hivatal, valamint a Vámhivatal közösen hajtotta végre. Az akció során biztosra mehettek, hiszen mindhárom kiszemelt üzlet teljesen nyíltan, a kirakatokban reklámozta a módosított gépeket. A szövetségi szakértők szerint az alkalmazottak által elvégzett módosítás kiiktatta a konzolok beépített védelmét, és lehetővé tette, hogy kalózmásolatokat telepítsenek a merevlemezre.

"A gyanúsítottak egyike szoros kapcsolatban áll a vállalattal" - jelentette ki a Microsoftra utalva Chunnie Wright, az Entertainment Software Association kalózellenes csoportjának tanácsadója. Ennél több információt azonban a nyomozás érdekében nem árulhatott el. Elmondása szerint a kalózmásolatok meglehetősen nagy mérete miatt a gyanúsítottak - szintén illegálisan - nagyobbra cserélték ki a konzol merevlemezét, és egyes esetekben tizenöt-húsz játékot is előre felmásoltak a háttértárolóra. A Pandora Szelencéje üzletlánc ezután - 500 dolláros áron - "Szuper Xbox" néven teljesen nyíltan forgalmazta a nagyobb merevlemezzel ellátott, és kalózmásolatokat tartalmazó konzolokat.


Az Xbox belseje

"A játékokat felmásolták a merevlemezre, de a játékok mellé külön másolószoftvert is mellékeltek, így a vásárlónak minden a rendelkezésére állt, hogy újabb játékokkal bővítse gyűjteményét" - válaszolt az újságírók kérdésére Wright, hozzátéve, hogy a hatóságok a Pandora Szelencéje mindhárom üzletében kutatást tartottak. A vállalat vezetése egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • echo #12
    Az igazi vicc egyébként csak az hogy itthon is kurva sok gyári játék fogy. Te nem veszed meg, de a szülő a gyereknek igen...
  • PLaci #11
    Azzal árúsitották, mivel gondolom Evox-ot, XBMC-t és hasonló programokat használtak. Az Evox egy linux alapú oprendszer Xbox-ra, és mivel az eredeti M$ Dasboard helyett csak ez van, kénytelenek voltak ezt használni.
  • PLaci #10
    A tuner felvétel és CD/DVD írás kivételével mindenre képes az Xbox Evox-al és XBMC-vel (Xbox Media Center).
  • crx #9
    És mért nem DVD irot tetek a DVD olvaso helyet és lehetne játék közben DVD írni egyszer majd. Xbox:)
  • strogg #8
    Azt megígérhetem, hogy azonnal írok róla egy doksit, és PDF-ben felrakom a netre, amint ezt sikerül megcsinálni. Gondolom kurta sok embert érdeklelne egy iylen megoldás. Mondjuk az "elavult" 500-as PIII -al megádott gépet nem kidobnák, hanem bevágnák a TV alá :)))
  • csomi #7
    Nah latod ezt meg en nem tudom :).
  • strogg #6
    Ez az XBOX-ra kialakított linuxos subkultúra nekem teljesen kiamradt az életemböl.
    De ha már itt tartunk, szeretnék tanácsot kérni. (multimédia nem erösségem)
    Elképzelésem az lenne, hogy egy egyszerübb vasra, ami kis méretre össze lehet csomagolni (slim dekstop ház, meg ilyenek, TV-out vidkari stb..) egy mythTV alapú disztribet futtatni live Cd-ként. Van egy iylen, egy knoppx kiadás, ami a mythTV-re van kihegyezve. Ezt összeköntém a nettel, a TV-vel, a tv tunert videóval, ésatöbbi. A kérdésem komoly, mert nagyon játszom ezzel a gondolattal. Így jól gondolom, hogy ki tudok alakítani egy full extrás home multimédiás rendszert? Amit biztosan tudna.
    -Internet
    - MP3, internet rádió, stb hallgatása.
    - DVD, DIVX, MPEG lejátszás, és minden a számítógépek számára ehetö formátum.
    - Felvétel tunerröl, CD-re írása.
    - Képnézö, tehát photo CD, vagy sima jpg-t tartalmazó CD-k megtekintése.
  • csomi #5
    Bizony nem! Nekem is megy a boxomon linux. Csak kicsit kenyelmetlen a virtualis billentyuzet joystickrol. De cygwinnel meg puttyal mar szepen be lehet loni pc ala is. Ugyhogy akar adhatnak azzal is :). Mellekesen az xboxon meltan oly nepszeru Mediacenter ami mplayer alapu brutalis lejatszo egyveleg csipobol ver barmilyen windowsos lejatszot. Az ujjabbakban mar beepitett ftp es stream szerver is van, raadasul sajat fajlkezeloje van es meg egy zsak dolog. Ezen kivul szambaval barmi becsatolhato. Mellekesen jegyeznem meg Windows XP media Edition op rendszere alapbol kurvara hasonlit ehhez a programhoz csak meg az elobbi full ingyene homebrew addig az utobbi maa kevesbe.
  • strogg #4
    Akkor esnék le a szkröl, ha a módosított XBOX-ot linuxal árusítanák.:))))
    Az utolsó ilyen sztori az volt, amikor az m$ bejelentette a media center editiont. Megszólalásig hasonlít a linuxos MythTV-re. Ezen röhögtem. De szabályosan leestem a székröl a, amikro megláttam, hogy a linuxos MythTV rendelkezik egy szabadon letölthető XBOX-ra készült verzióval. Ráadásul az m$ média center elött 1 évvel már letölthetö volt:))) Na akkor megszakadtam a röhögéstöl, szal szvsz most sem mondtam nagy marhaságot ;)
  • csomi #3
    Pont ugy ahogy itthon is csinalja 10-bol 8 xbox jatektulaj :)))).
    Hehe, csak ott jol megszivjak, de itthon meg kurva draga a program es ez igy is lesz. Es ha tudnak, hogy meg mi mindent lehetne ra pakolni. LOL