JohnnyCage

Átszervezi japán Xbox stratégiáját a Microsoft

A redmondi szoftveróriás Xbox konzolja meglehetősen sikertelen a távolkeleti országban. A társaság azonban nem kíván lemondani a játékkonzolok egyik legnagyobb piacáról.

A világ legnagyobb szoftvercége már az Xbox kiadása előtt számított arra, hogy a fő riválisnak számító Sony és Nintendo cégek otthonát, a japán piacot nem lesz könnyű feladat meghódítani. A társaság ezért teljesen különálló stratégiát dolgozott ki az Xbox Japánban való elterjesztésére, és igen komoly erőfeszítéseket tett a siker érdekében.

A játékkonzol azonban meglehetősen gyenge eredményeket ért el az országban. Bár a Microsoft nem közölt konkrét számokat, egyes szakértők szerint a társaság mintegy 500 ezer Xbox konzolt adhatott el ezidáig Japánban. A kevés eladott konzol mellett a problémát az is súlyosbítja, hogy a játékszoftverek is meglehetősen gyengén fogynak az Xboxhoz, és csak a Tecmo-féle Dead or Alive játékok tudták túlszárnyalni a 40 ezres eladási darabszámot.

A Microsoft egyik vezetője a npokban beszámolt arról a stratégiáról, amelyet a társaság a közeljövőben követni kíván a japán piacon elért eredmények javítására. A társaság többek között az Xbox Live online játékszolgáltatás árának lecsökkentésével, valamint még több nyugati játékprogram japán kiadásával kívánja növelni a játékosok érdeklődését.

Az Xbox Live szolgáltatás havidíja Japánban 5 eurónak megfelelő jenre csökken, az éves előfizetés pedig 36 euró lesz. Az Xbox Starter Kit, amely egy éves előfizetést, valamint egy kommunikációs head-setet is tartalmaz, 50 euróba fog kerülni. A szoftveróriás emellett mintegy 97 új játékszoftvert tervez kiadni Japánban az elkövetkező egy év alatt.

"Meglehet, hogy hibáztunk" - mondta Peter Moore, a szoftveróriás egyik vezetője a japán Xbox stratégiáról. "Célunk azonban, hogy a múltbeli hibáink során szerzett tapasztalatból a jövőben előnyt kovácsoljunk. A jövőben jobban odafigyelünk a japán Xbox felhasználók igényeire csakúgy, mint a játékkiadók és kereskedők elvásáraira."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HuAn82 #1
    Kár szenvedni!Japánban a Sony van otthon,sokkal jobb és már csak nemzeti önérzetből azért is csak azt veszik....