JohnnyCage

A játékfejlesztők további konzol árcsökkentéseket szeretnének

A játékszoftverek fejlesztői egyetértenek abban, hogy a játékkonzolok árának további csökkentésére lenne szükség a készülékek felhasználói táborának további bővüléséhez, amely megalapozná az iparág további növekedését.

A napokban három vezető játékkiadó tette közzé negyedéves eredményeit. Ezek az adatok pedig azt mutatják, hogy bár a májusi árcsökkentések nem maradtak eredmény nélkül, a Sony és Microsoft cégek lépései közel sem okoztak olyan mértékű növekedést az eladásokban, mint azt a társaságok várták.

A játékfejlesztők most azt szeretnék elérni, hogy a PlayStation 2, Xbox, és GameCube játékkonzolok ára tovább csökkenjen. A lépés várhatóan jelentős növekedést eredményezne a konzol eladásokban, és a kibővülő felhasználói tábor a több eladott játékszoftveren keresztül megtérítené a hardvergyártók bevételkiesését is.

A gyártók legfrissebb adatai szerint a játékkonzolok eladásai a második negyedévben több, mint 30 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbi eredményekhez képest. A játékkiadók szerint amennyiben ez a trend folytatódik, az eredmény katasztrófálisan gyenge karácsonyi szezon lesz a társaságok számára.

A játékkiadók, és elemzők májusban azt várták, hogy a Sony és a Microsoft az E3 kiállításon egyaránt 149 dollárra csökkenti PS2, illetve Xbox játékkonzoljainak árát. A két társaság ehelyett csak kisebb mértékű, 20 dolláros árcsökkentést hajtott végre, így a készülékek jelenleg 179 dollárért kaphatók.

A májusi E3 kiállítás óta pedig egyik gyártó sem közölte, hogy tovább kívánná csökkenteni játékkonzoljának árát, pedig a játékfejlesztők folyamatosan erre ösztönzik a társaságokat. "Továbbra is egy őszi árcsökkentésre számítunk, mivel a konzolgyártók egyébként nem tudják teljesíteni célkitűzéseiket" - mondta Brian Farrell, a THQ vezérigazgatója.

A kereskedők viszont arról számoltak be, hogy az idei konzol árcsökkentések a tavalyi évben végrehajtott ármódosításokkal ellenben nem növelték számottevően a készülékek eladásait, így nem biztos, hogy egy újabb ármérséklő lépés indokolt lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #3
    Én is. Inkább a játékok árát csökkentsék.
  • CSOCSO #2
    ehhez mé gamecube képecske vanahir mellett nemtom?:) a gc 30 ezres ára tök klafa.. csaka gamezok lehetnének 16-18 ezer helyett 12.. alapbol..