Specker Balázs

Kevesebb újraindítás lesz a Vistában

A Microsoft olyan új frissítési technológiát kíván alkalmazni a Windows következő verziójában, amely nagyban csökkentené a szükséges újraindítások számát, és amely képes lenne eltárolni a felhasználói adatokat az újraindítás előtt.

A technika a Freeze Dry nevet kapta a keresztségben. A cég szerint a jövőben új alkalmazások telepítését vagy frissítését követően a felhasználóknak csak nagyon ritkán kell majd újraindítaniuk számítógépüket. Sőt mi több, az ígéretek szerint még arra is lesz lehetőség, hogy néhány szoftvert futása közben frissítsen a felhasználó. "A Windows Vista a következő futtatáskor automatikusan kicseréli az érintett fájlokat az újra" - nyilatkozta a Microsoft egyik képviselője a ZDNetnek.

A helyzet azért nem egyszerű, mert a frissítést követően a felhasználói adatokat meg kell védeni. Az új operációs rendszer állítólag a háttérben elmenti az adatokat, bezárja az alkalmazást, frissíti, majd újra indítja az alkalmazást, így a legtöbb frissítés nem fogja megzavarni a felhasználókat munkájukban - derült ki Neil Charneynak, a Microsoft kapcsolatokért felelős vezetőjének az eWeeknek adott interjújából. A Microsoft úgy véli, a továbbfejlesztett technológia amellett hogy a magánfelhasználók életét is megkönnyíti, leginkább a vállalkozásokat segíti majd, mivel a gördülékenyebb eljárások nagyban segíthetik az IT-menedzserek munkáját az automatikus frissítésekkor és a foltozásoknál.

"Ez már régi ügy. Minden újabb Windows verziónál a Microsoft igyekszik rövidíteni a bootolási időt és a a foltozást könnyebbé tenni, ám eddig még nem sikerült teljesen kiváltani ezt a folyamatot" - vélekedett John Pescatore, a Gartner piackutató cég alelnöke. "A teljesen automatikus frissítés maga a Paradicsom lenne a felhasználók számára. Ez azt jelentené, hogy az IT-szakemberek mindössze egyetlen gombnyomással, a gépek újraindítás nélkül frissíthetnék céges hálózatuk bármely számítógépét, ráadásul felhasználói beavatkozás nélkül" - tette hozzá Pescatore.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mousee #33
    Figyelj srác... Én még maradok a linux mellett...csak azt mondtam, hogy ha gyorsabb lesz, mint az xp, akkor esetleg felrakom, hogy jáccak rajta...ennyi. Továbbra is csak játékra jó, ne forgasd ki a szavaimat...kössz
  • Axon #32
    A Lucasarts-os kalandjátékokhoz fejlesztették ki a scummvm-et (www.scummvm.org). Tökéletesen fut rajta mindegyik, remek hangal és javítható grafikával.
    Természetesen van linuxos verziója is, így linux alatt is tökéletesen lehet élvezni ezeket a remek kalandokat.
    Ott van még a másik gyöngyszem a DOSBox. Amit kifejezetten dos-os játékokhoz fejlesztettek ki. Nekem még nem volt olyan játék ami ne működött volna vele.
    Természetesen ennek is van remekül működő linuxos verziója is.
  • Axon #31
    Ó mi melletted csak gyenge kezdők vagyunk... felség...
  • pemga #30
    Milyen emulátorokat javasolsz? A VDMS egész jó, de nagyon sok játékkal nem megy. (Leginkább a jó öreg Lucasarts játékok miatt érdekelne: Monkey, DOTT, SamNMax)
  • faz #29
    akarok con nevű könyvtárat végre...
  • faz #28
    és azt is reméljük hogy az alapoktól újraírják végre...
  • NuCLEARScoRp #27
    Ne felejtsd el, hogy a 95/98/ME oprendszerek még a DOS-ra épültek....sok játék pontosan e miatt nem megy egyátálán XP-n...

    A Vista azért jóval közelebb van az XP-hez szerintem, mármint ami a kompatibilitást illeti...
  • janyikzs #26
    Várjunk 1 évet, lássuk meg mit tud, valójában mit tettek bele az ígérthez képest, hogy reagál a régebbi játékokra, és majd akkor lehet véleményt alkotni. Addig a béta változatok se mérvadóak, hiszen sok dolog nincs is még bennük, illetve nem lesz bennük!
    Amúgy az XP-n se lehet nagyon sok régebbi játékot futtatni, ami 95/98/Me alatt megy. A Vistánál is ez várható (szerintem)!
  • h4x0r #25
    Ha nem birnak magukkal... :)
  • kbupdate #24
    Büntetőpont csak "MS fanoknak" jár!