Gyurkity Péter

Több új szoftverrel készül az őszre a Microsoft

A napokban zajló Microsoft TechEd 2005 konferencián több fontos bejelentés hangzott el a vállalat részéről, amelyekből kiderült, hogy a Microsoft az őszi hónapokra készül el számos szoftverének felújításával.

A vállalat fejlesztői szoftvereinek soron következő változata, a Visual Studio 2005 és SQL Server 2005 novemberben lesz elérhető, míg a BizTalk 2006 a következő év első negyedében jelenik meg. Ez utóbbi szoftver a Microsoft integrációs eszközének továbbfejlesztése, amely a különböző alkalmazások - például az Office alkalmazások - között zajló kommunikációért felelős. Erről Paul Flessner, a szerverszoftverek fejlesztéséért felelős részleg alelnöke számolt be a konferencián tartott beszédében

Flessner kiemelte, hogy november második hetében minden eddiginél nagyobb csinnadrattával indítják útjukra új fejlesztéseiket. Prezentációjában elhangzott, hogy az SQL Server 2005 első nyilvános előzetese már megjelent, és a June Community Technology Preview (CTP) néven jelzett korai szoftvert bárki letöltheti a vállalat honlapjáról.

A konferencián Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója is megjelent, és beszédében ismét kihangsúlyozta, hogy a Windows Server 2003 operációs rendszer nemcsak biztonságosabb, de egyben olcsóbb megoldás, mint a konkurens Linux rendszerek. Ezt elsősorban azzal magyarázta, hogy a Microsoft rendkívül nagy figyelmet fordított az operációs rendszer biztonságának növelésére, és a frissítési procedúra leegyszerűsítésére.


Véleménye szerint e két törekvést siker koronázta, így fordulhatott elő, hogy az elmúlt egy év alatt a Windows Server 2003 esetében 30, a SuSE Linuxnál 164, míg a Red Hat Linuxnál már 191 új sebezhetőség felbukkanásáról számoltak be. "A biztonságot tettük meg legfontosabb feladatunknak, és ez továbbra is így marad. Ezek a számok azonban nem jelentik azt, hogy teljesítettük célkitűzéseinket, és továbbra is jelentős erőforrásokat szentelünk majd a kérdésnek" - jelentette ki Ballmer. Hozzátette, hogy a vállalat fontosabb szoftvereinek frissítésére szolgáló közös szolgáltatás - amelyet februárban jelentettek be, és március óta teszteltek - a héten megkezdi munkáját, így jelentős mértékben leegyszerűsödik a szoftverek frissítése.

A Windows Server 2003 operációs rendszer fejlesztésének menetéről Bob Muglia, a Microsoft Windows Server divízió alelnöke számolt be hallgatóságnak. Beszédében elhangzott, hogy a fejlesztésben több fontos területre koncentrálnak, így a biztonság növelésére, a 64 bites rendszerek támogatására, valamint a rendszeradminisztráció megkönnyítésére. Közölte, hogy a Windows Server 2003 Release 2 az ősszel készül el, míg a 2007-ben megjelenő Longhorn operációs rendszer több fontos újítást hoz az Active Directory, illetve a Distributed File System szolgáltatás terén, amelyek megkönnyítik a fájlszerverek kezelését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FTeR #36
    sztem meg tipikus nézőpont kérdése.
    ha linuxban kevesebb hibát találnak, akkor az egyértelmű jele annak, h tökéletesebb rendszer, hiszen nincs benne hiba.
    ha linuxban több hibát találnak, akkor az egyértelműen jele annak, h tökéletes(ebb) a rendszer, mert így kevesebb hiba van benne.
    nem? :)
    sztem matematikailag bebizonyítható, h a felfedezetlen hibák száma végtelen, így ha befoltozunk 1 hibát, ugyan annyi marad -> végtelen.
  • h4x0r #35
    Nem. Gondot jelenthet. A csillagzatok megfelelo allasa (veletlenul bekovetkezik valami, ami kivaltja a hibat), tehat nemszandekos okok, esetleg valaki felfedezi a hibat (pl. szerencseje van), es elkezdi kihasznalni, stb.
    Ez amugy tipikus struccpolitika: amit nem latok, az nincs is.
  • FTeR #34
    ha nincs felfedezve 1 biztonsági hiba, akkor gondod sem jelenthet, nem?
  • h4x0r #33
    Erről a 30/100akárhány hiba összehasonlításról én is hallottam. Valami Get The Facts :D

    Komolyan szólva sztem a lényeg a tényleges hibák száma, nem a felfedezetteké. De azt nem lehet megállapítani egykönnyen.
  • testerlnx #32
    Ez az ember az egyik legjobb kereskedő... még a szart is eladja :)
  • irkab1rka #31
    Windows-t csak játékra használd, és nem lesz nagy problémád vele. Vagy ha berakod céges rendszerbe, tűzfalak és céges vírusirtók barátságos ám erőforrást nem kímélő környezetébe.
  • mrzed001 #30
    2000 workstation 4 hónapig folyamatosan, pedig fejlesztői gép (néha exception hegyek, ha elfelejtek valamit :) ), Delphi, Office, MSSQL, OE, Távolról is rálépegettem, szóval tud azért, ha kell. XP valahogy tényleg picit gyengébbre sikerült
  • fflx #29
    ezt a szegeny studio 2005-ot mintha juniusra igertek volna... most akkor novemberben kiadjak, de nem lehet, hogy csak a neve miatt eroltetve nyomjak ki, az majd 1 honap mulva pecselik?

    hogy nezne ki 2006-ban majusaban, hogy studio 2005 :)

    Longhorn is majd valamikor 2007-ben... hat addig meg biztos 3-szor fog valtozni a megjelenes. Milyen jo is lenne, ha az IE7-tel vartak volna addig ugye? Ahogy eredetileg terveztek :)

    Itt a munkahelyen XP-t hasznalunk mindenfele legujabb pecsekkel. De ha nehany napig nem inditjuk ujra elegge belassul. Pedig csak microsoftos termekekekt hasznalunk (win, office, vis.studio2003, nameg persze plsql dev.) Szoval nem hiszem el, hogy egy windows hetekig elfut rendesen ha hasznaljak.
  • mrzed001 #28
    June Community Technology Preview : letöltötte már valaki? Érdemes megnézni ?
  • Ch_Slater #27
    hádde neeem? :))