Gyurkity Péter

Távozott posztjáról a Microsoft pénzügyi igazgatója

A Microsoft szóvivője hivatalosan is megerősítette, hogy a vállalat pénzügyi igazgatója - aki már hónapokkal ezelőtt bejelentette távozási szándékát - lemondott posztjáról, de utódját egyelőre még jelölték ki.

Némileg meglepő, hogy csak most jelentették be az igazgató távozását, hiszen a Tőzsdefelügyelethez (Securities and Exchange Commission) eljuttatott dokumentumban az áll, hogy John Connors pénzügyi igazgató távozása március 31-i hatállyal érvényes. Connors már az év első hónapjában bejelentette ezirányú szándékát, és akkor többek között azt is elárulta, hogy valószínűleg az Ignition Partners nevű befektetési cégnél helyezkedik majd el. Távozásának pontos dátumát azonban nem nevezte meg, de hangsúlyozta, hogy segíteni fog a megfelelő utód kiválasztásában, és a személycsere akadálymentes lebonyolításában.

A nyilatkozat ellenére azonban úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapok alatt nem sikerült kiválasztani a megfelelő utódot, és a poszt egyelőre betöltetlen marad. A Microsoft friss közleménye ugyanis megerősítette, hogy még nem nevezték ki az új pénzügyi igazgatót, és tovább válogatnak a lehetséges jelöltek között. "A Microsoft továbbra is keresi a megfelelő személyt a pénzügyi igazgatói posztra. Az ügy fontossága miatt nem szeretnénk elsietni a döntést, és számos szempontot figyelembe veszünk a kiválasztásban" - jelentette ki Stacy Drake, a szoftveróriás szóvivője.

A vállalat nem nevezett meg aktív pénzügyi igazgatót, ami azt jelenti, hogy az ügyeket a Scott Di Valerio vezetése alatt álló ideiglenes csapat veszi át. A késlekedés némi kényelmetlenséget jelent, hiszen a harmadik pénzügyi negyedévről tartandó beszámoló április 28-án esedékes, és a jelek szerint a beszámolót - pénzügyi igazgató híján - szintén Di Valerio tartja majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rolika #4
    "a poszt egyelőre betöltetlen marad"

    jelzi, hogy mekkora szükség van a különböző semmittevő igazgató(ságo)kra :D
  • Fityfirity #3
    Neem.
    Batman csizmáját már megkaptam. :)
  • Killgore #2
    Megkapnád te a tudod mit.. :)

  • Fityfirity #1
    Pályáznom kellene az állásra.
    Meg is kapnám.
    ááááá
    Inkább nem pályázok.
    Trolibuszt vezetni úgyis jobb.