Gyurkity Péter

Átdolgozták a Microsoft programfrissítő szolgáltatását

A Microsoft elkészült az Update Services legújabb változatával, amelynek segítségével a vállalati és otthoni felhasználók egységes felületről, egyszerűbben frissíthetik a vállalat szoftvereit.

Az Update Services jelenleg a tesztfázisnál tart, és a szolgáltatás végleges verziója várhatóan még az év vége előtt munkába lép. A tesztelők jelenleg a Windows XP, a Windows 2000, valamint a Windows Server 2003 operációs rendszerek frissítését végezhetik el, de a béta változat az Office 2003, SQL Server 2000, MSDE 2000 és Exchange 2003 szoftverek frissítésében is segítséget nyújt. A vállalat ígérete szerint a jövőben újabb szoftverekkel bővül a szolgáltatás.

A vállalati ügyfelek - különösen a rendszergazdák - üdvözölték a Microsoft lépését, és hangsúlyozták, hogy az internetes kártevők terjedésével igen fontossá vált a gyors reagálás, és a szoftverek egyszerű frissítése. "A legtöbb rendszergazda már annak is örül, ha viszonylag problémamentesen frissíteni tudja a fontosabb szoftvereket. Bármi, ami ebben segítséget nyújt, kedvező fogadtatásra talál körükben" - jelentette ki Craig Roth, a META Group elemzője.

Az egységes felület elsősorban vállalati ügyfelek számára készült, és a szoftveróriás véleménye szerint különösen a rendszergazdák számára nyújt nagy segítséget, mivel leegyszerűsíti a fontosabb szoftverek frissítésének folyamatát. A szolgáltatás keretein belül választhatunk automatikus frissítést, de akár mi magunk is kiválaszthatjuk a letölteni kívánt javításokat, és kézzel is elvégezhetjük azok telepítését. Az új felület egyben javított hibabejelentő funkciót is nyújt, és lehetővé teszi a nagyobb adatbázisok migrációját.

A frissítési szolgáltatás az elmúlt években több alkalommal is megújult, és a változást olykor új név is jelezte. A program annak idején Software Update Services néven jelent meg, majd a Windows Update Services nevet kapta, ezzel is jelezve, hogy elsősorban az operációs rendszerek frissítésében nyújt segítséget. A legújabb, egységes változaton - amely a rövidebb, de általánosabb jelentéssel bíró Update Services nevet kapta - már jó ideje dolgoznak a szoftveróriás programozói, és az eredeti tervek szerint a programnak már tavaly el kellett volna készülnie. A vállalat előre nem látott problémákkal indokolta a jelentős késedelmet, és arra hivatkoztak, hogy biztosabb alapra szeretnék helyezni a szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rex27 #27
    Nem kell problémázni a windows tűzfallal, egyszerűen szerezzetek be egy normális tűzfalat és vírusírtót, mint én.
  • Laci73 #26
    Pemga: minden oprendszeren van backdoor, ilyenkor csak közli az adataid :)
  • Laci73 #25
    Olvashatsz róla itt az SG-n is:

    http://www.sg.hu/cikk.php?cid=34922

    Az SP2 tűzfala a ludas, ha minden igaz patch-el javítható. Kérdés hogy ennyi ember nam volt képes update-elni, vagy a javítás nem teljes?
  • Laci73 #24
    Én bizony látom az összes, bekapcsolt (a szolgáltató hálózatával kommunikáló) gépet!
  • pemga #23
    Áh, akkor ez az a sok refused samba-s próbálkozás a gépemen? :)). Aki szerint a win biztonságos, annak javaslom, hogy egy kb 5 perces adatforgalmi dump-ot nézzen meg, hogy a win mit hány ki magából a hálózat felé... (Miközben látszólag absz semmit nem csinál.)
  • GABOR16 #22
    Ezt megnéztem, hogy én látom-e, de nem igazál látok senkit (Chello-m van).
  • GABOR16 #21
    aszem majd hamarosan sokkal több Linuxhasználó lesz a világban (köztük leszek én is, ha törik, ha szakad).
    Windows maximum úgylesz a gépen, hogy nem lehet vele felmeni a netre (szinén ez a hálókártyaletíltós dolog).
  • Laci73 #20
    A hálózat kezelése nagyon gyanús az SP2-nek: én például SP2 alól - ahogy bárki más is - látom a netszolgáltató alhálózatát, azaz akikkel egy csoportban vagyok. Jó nem?
  • eke #19
    Lehet, hogy hamarosan végleg áttérek a Linuxra...hm?
  • [HUN]PAStheLoD #18
    cselló esetén ez nem épp kivitelezhető ..