SG.hu

Új Microsoft kutatóközpont Írországban

A Microsoft bejelentette, hogy új kutatás-fejlesztési központot hoz létre az írországi Sandyfordban lévő telephelyén. A tervek szerint az új központ által kifejlesztett technológiák a cég szinte valamennyi alapvető termékében meg fognak jelenni.

Az új beruházás részleteit Jean-Philippe Courtois, a vállalat Európáért felelős igazgatója ismertette a Microsoft írországi működésének 20. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen. A társaság közleménye szerint a beruházás hozzásegíti az ír kormányt kutatás-fejlesztési célkitűzéseinek eléréséhez, és nagymértékben hozzájárul az ország versenyképességének növeléséhez. A Sandyfordban felállítandó új központ fejlesztői kezdetben a Windows Media Center továbbfejlesztésén és az európai digitális televíziózás műsorszórási projektjén fognak dolgozni, majd a Windows operációs rendszer következő, Longhorn kódnevű verziójának egyes összetevőit tervezik meg és készítik el. A csoport a Dániában, Indiában és Kínában működő központokkal dolgozik majd együtt, és a Microsoft Product Group kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezetének hatáskörébe tartozik.

"A Microsoft megértette a Lisszabon Agenda által megfogalmazott célokat, és azok elérése érdekében igyekszik hozzájárulni az európai gazdaság növekedéséhez, az innovációs folyamatok felgyorsulásához és a munkahelyteremtéshez. Írországban létesített kutatás-fejlesztési központunk bizonyítja Európa iránti elkötelezettségünket. A beruházás egyaránt támogatja az ír kormány és az Európai Unió célkitűzéseit." - nyilatkozta Jean-Philippe Courtois.

A Microsoft az idei pénzügyi évben 6,1 milliárd dollárt kíván kutatás-fejlesztési tevékenységekre és beruházásokra fordítani. Ebbe beletartozik az új, írországi központ is. Az elmúlt években jelentősen kiszélesedett a cég kutatás-fejlesztéssel foglalkozó létesítményeinek köre. A most bejelentett írországi mellett ide tartozik a cambridge-i kutatólaboratórium, az Aachenben létrehozott "Innovációs Központ" (European Microsoft Innovation Centre, EMIC), a dániai Vedbaekben működő termékfejlesztési központ, valamint a 2004 novemberében szintén Vedbaekben megnyitott "Microsoft Technology Centre for ISV Development" központ. A tervek szerint az új központ részt vesz a - már 1988 óta Írországban működő - Microsoft Európai Termékfejlesztési Központ (European Product Development Centre, EPDC) termékhonosítási tevékenységében is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JZO #2
  • Hedgehunter #1
    Nem messze lakok tole....... Elmegyek megnezem talan fel is vesznek!!!! Rendornek nem voltam jo oda nem vettek fel........