Alex

IDF: Az Intel ismertette digitális otthon vizióját

Az Intel ma bemutatta a digitális otthonok és digitális irodák számára kifejlesztett jelentős újdonságait, ismertették a szórakoztatóelektronikai számítógépekkel kapcsolatos koncepciójukat, és bemutatták a jövőbeli fejlesztési irányokat.


Bill Siu az IDF-en
"A piacon értékelt innovatív megoldások elsősorban azon megfontolások kombinációjából származnak, hogy mi lehetséges és mi az, amire igény van" - mondta Bill Siu, az Intel alelnöke és a Desktop Platforms Group ügyvezető igazgatója. "Az Intel azért dolgozik, hogy megértse, miként - vagy néhány esetben miként nem - használják az emberek a technológiát, és ezáltal teljeskörű platformmegoldásokat tudjon kialakítani."

A vállalat szerint annak érdekében, hogy az állandóan változó munkaterhelés és felhasználói igények megfeleljenek, az egész iparágnak átfogó platform-megoldásokat kell biztosítani - olyan képességekkel, technológiákkal, jól tesztelt szoftvereszközökkel, operációs rendszerekkel és alkalmazásokkal -, amelyek megfelelően tudnak együttműködni. Egy példa erre a cég tervei között szereplő többmagos processzor bevezetése több termékcsaládban is, többek között a 2005-ben megjelenő asztali számítógépekhez szánt kétmagos processzorokban.

Siu elmondta, hogy a kutatások, a széleskörű együttműködés és a közös iparági előírások fejlesztése lehetővé tette, hogy az iparág kialakítsa a digitális otthon vízióját és hamarosan ugyanígy tegyen a digitális irodák víziójáért is. "A digitális otthon egy példája a széleskörű együttműködésnek, nem csak a számítástechnikai, de a kommunikációs, szórakoztatóelektronikai és tartalomkezelő iparágakon belül is." - mondta Siu. "Nem csak nagy lépést tettünk meg az iparági szabványok kialakítása terén, de fontos eredményeket értünk el a széleskörű ökoszisztéma és az új, digitális otthonhoz való termékek kifejlesztésében is."


Az együttműködésre jó példa a szórakoztatóelektronikai számítógépek (Entertainment PCs - EPCs) kifejlesztése. Az EPC az audió és videó eszközök funkcionalitását a legmodernebb személyi számítógépek teljesítményével kombinálja, amelyek így együtt olyan kis helyet foglalnak el, hogy a nappaliban is helyet kaphatnak. Az EPC lehetővé teszi a felhasználók számára a személyes médiatartalmak tárolását és kezelését, többek között a fotókat, vagy az otthoni videófelvételeket, illetve lehetőség nyílhat ezáltal a digitális szórakoztató tartalmakhoz (például mozifilmekhez, zenékhez, felvett TV-programokhoz) való hozzáférésre - egyetlen távirányító segítségével.

Siu bemutatott több vezető OEM (például az Alienware avagy a HP) által gyártott EPC-t, és a cég emellett bejelentette 2004-es EPC platformját. Az EPC megérkezésével a tartalomszolgáltató cégek olyan szoftvereket készíthetnek, melyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy távirányító segítségével vezérelhessék gépüket, mivel a felhasználói felületeket olyan különleges módon alakították ki, hogy a távolból is jól láthatóak legyenek. A PC játékok - melyek korábban a dolgozószobába voltak száműzve - most akár a nappali nagyképernyős televízióján is játszhatók lesznek. A zene vagy mozifilmek letöltése már csak néhány kattintást igényel az EPC-n.


Siu: Szórakoztatóelektronikai számítógépek lesznek a nappalikban

Az Intel a tartalomgazdagság érdekében olyan vállalatokkal működik együtt, mint az Activision, a Digital 5, az Electronic Arts, a Movielink, a Napster vagy a Real Networks. A tartalmak minél hamarabbi hozzáférése érdekében a cég bejelentette szoftver és szolgáltatási termék ajánlásait (Software and Services Product Recommendations / SSPR), amely egy programot és egy sor, a független szoftver disztribútorok (Independent Software Vendors) és szolgáltatók által megfogalmazott irányelvet foglal magában.

A vállalat mindemellett nagy hangsúlyt fektet a digitális irodák kialakítására. A társaság digitális iroda víziója arra koncentrál, hogy állandóan elérhető és hasznos technológiákkal segítse elő az üzleti tranzakciókat. "Ha végignézzük az irodai környezet evolúcióját, illetve az irodai számítógéphasználókat érő kihívásokat, láthatjuk, hogy egyre nagyobb átalakulásokkal kell számolni" - mondta Siu. "Ilyen óriási változások hozzávetőlegesen csak minden évtizedben egyszer fordulnak elő."

"Az elmúlt években alapvető változások mentek végbe az üzletemberek munkahelyi feltételeit illetően" - mondta. "Ahogyan nagy távolságokat áthidalva, illetve különböző időzónákban dolgozunk, kommunikálunk, döntéseket hozunk vagy együttműködünk egyre újabb problémák vetődnek fel - mind a közvetlenül érintett dolgozók, mind az informatikai részleg számára."


Intel alelnökök kérdésekre válaszolva: Anand Chandrasekher, Howard Bubb és Bill Siu, mellettük pedig egy vezetéknélküli szörfdeszka

Az olyan erős trendek, mint a biztonsági problémák drámai növekedése, a kezelési költségek emelkedése, vagy a dolgozók földrajzi szétszóródása (az outsourcing terjedése) jelentősen megnöveli az igényt az együttműködő eszközök iránt - és ez csak egy azon kihívások közül, amelyekkel az üzleteknek szembe kell nézniük. Más kihívást jelent emellett az információs paradoxon, amikor az üzletek hatalmas mennnyiségű adatot gyűjtenek, de nincs megfelelő eszközük ezen adatok hasznos információkká való átalakításához, a kulcsfontosságú üzleti döntések meghozatalának és a vezeték nélküli LAN-hálózatok, a nyilvános hotspotok és hálózati eszközök gyors növekedésének támogatásához, amelyek csak tovább növelik a csatlakozás és a biztonság komplexitását.

Ezen trendek megvizsgálása után az Intel négy fókuszterületet jelölt ki a digitális irodák kifejlesztéséhez: beágyazott IT, azonnali csapatmunka, széleskörű csatlakozhatóság és az információs segítségnyújtás. A cég építőkockákat és különböző platformképességeket dolgoz ki ezen fókuszterületek számára. Példaként a vállalat bemutatta az Active Management technológiáját, amely az IT-menedzserek számára új szintet nyithat a hálózati számítógépek kezelésében és karbantartásában - még akkor is, ha azok ki vannak kapcsolva, vagy esetleg nincsenek regisztrálva. Emellett olyan védelmet is biztosít, amely által a felhasználók nem képesek eltávolítani fontos tartalmakat, vagy akár vírusvédelmi alkalmazásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #17
    Ekkora baromságot!

    "Példaként a vállalat bemutatta az Active Management technológiáját, amely az IT-menedzserek számára új szintet nyithat a hálózati számítógépek kezelésében és karbantartásában - még akkor is, ha azok ki vannak kapcsolva, vagy esetleg nincsenek regisztrálva."

    Asszem pályát tévesztettem!;)))

    Ideje komolyan rástartolni a hekkerkedésre, ezek az Inteles elvtársak minden teknológiát megadnak ahhoz ami eddig a hekkerek legnagyobb gondja volt:
    Ha nincs egy biztonsági rés, egy hülye beugratható júzer, egy túl laza rendszer gazda akkor eddig nem tudtak bejutni arencerekbe, de majd most.....

  • NEXUS6 #16
    Amúgy ez tényleg tészta szklerózis multiplex, meg alchelymer kór!

    Ezek a ficzkók télleg csak pécén nőttek fel, mert akkor valami komoly korai öregedéssel kapcsolatos betegségük van!

    Szal, a PC 90-es évek közepe táján történő elterjedéséig szinte az összes hómkompjúter a tv-t használta megjelenítőként: játék video miegymás;))

    Ez már a ki tudja hányadik cikk, aminek info tartalma zéró, csak hülye markec ing dumával tele az egész.
  • hopp #15
    az ott valóban egy szörfdeszka, de már jó régi darab.. pár hónapja olvastam róla, hogy a nemtom mineve nagyonmájer szörfdeszkatervező emberrel fogtak össze, hogy belepréseljenek egy wifis laptopot a deszkába úgy, hogy a súlyeloszlás is jó legyen. valami versenyen volt marketingfogás ha jól rémlik.. frankón lehet vele netezni a hullámokon lovagolva :D
  • Laci #14
    "A PC játékok - melyek korábban a dolgozószobába voltak száműzve - most akár a nappali nagyképernyős televízióján is játszhatók lesznek."

    Na ezek megint saját találmányként jelentik be hogy 13 év után újra "feltalálták" a CDTV-t. A P&P kapcsán ugyanezt művelték annak idején az m$-el karöltve ugyanattól a cégtől véve az ötletet, ahonnan ez is származott.

    "Ilyen óriási változások hozzávetőlegesen csak minden évtizedben egyszer fordulnak elő."

    Hát igen ebben az egyben igaza van...

    Most pedig idekopizván egy másik topikból ugyanebben a témában fergeteges hozzászólásomból egy mondatot...
    ...Úgy látszik már nem elég nekik hogy a pécéik állandóan fagynak, már a tévékben is be akarják vezetni a botladozó videomegjelenítést, meg a turbinákat...
  • NEXUS6 #13
    Suszter maradjon a kaptafánál!

    Egy prockógyártó teljesítse a megrendelők igényeit, és ne azon törje a fejét, hogy valami komplex megoldást biztosítson. Elég, ha a számítógép gyártók törik rajta a sajátjukat.

    Ciki, hogy nekem júzernek kell törnöm a fejem, hogy kitaláljam végül is mit akarnak csinálni.

  • Tetsuo #12
    Az Intel ennyit tud? Remélem a konkurencia többet..
  • quentit #11
    Nagyon baró ez a szörfdeszka! Bár lehet, hogy nem sok értelme van, de már csak a poént kedvéért is ilyet vennék, meg intel szörfdeszke amúgy is jó lehet :)

    A gyerekemnek meg veszek majd NVidia márkájú rollert :)
  • GABOR16 #10
    Semmi új nincs ebben a készülékben azon kívűl, hogy minden ossze lett rakva egy kis helyre
  • színtartó #9
    Ebben a hírben valsz az a pozitív,hogy egyenlőre nem teszik kötelezővé....
  • Dinosaur #8
    Biztos a tenger hullámainak az energiájával töltődik fel az aksija.
    Csak nehogy igazam legyen Szűz Máriám!!!