Berta Sándor

EU kartellügyi döntés - fellebbez a Microsoft

Mint köztudott, a Microsoftot idén márciusban - többek között - az európai versenyhelyzeti jogszabályok megsértése miatt 497,2 millió eurós pénzbüntetésre ítélte az ügyben eljáró Európai Bizottság.

A konszern már akkor jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen. Azóta eltelt több, mint két hónap és mindkét fél hallgatott. A redmondi cég fellebbezésének esélyeiről megoszlik a szakma véleménye. Eddig mind az Európai Unió, mind pedig a vállalat képviselői optimistán nyilatkoztak az ügyben és azt remélik, hogy az ő akaratuk fog érvényesülni a bíróságon.

A Microsoft szóvivője, Jim Dresler szerint például nagyon jó érveik vannak, amelyeket el is fognak mondani a bíróság előtt. Az Európai Unió képviselői ezzel szemben abból indulnak ki, hogy a korábbi, tavaszi döntésük szinte annyira megtámadhatatlan és megingathatatlan lesz, hogy a Microsoft mindennemű jogi válaszlépésének ellen fog majd tudni állni. Így vélekedik például Mario Monti, az Európai Unió versenyhelyzeti ügyekért felelős biztosa is, aki biztos abban, hogy márciusban egy olyan ítéletet hoztak, amely a fellebbezés ellenére is érvényben fog tudni maradni.

Szakértők szerint minden bizonnyal a szoftveróriás kérvényezni fogja majd azt is, hogy a végleges döntés megszületéséig függesszék fel a korábban kirótt szankciókat. Konkrét lépéseket ebben az ügyben azonban a vállalat csak június végén akar tenni.

A Microsoft az Európai Bizottság döntése elleni hivatalos fellebbezést egyébként várhatóan a jövő héten nyújtja be az Európai Bírósághoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • the Godfather #11
    Tanulj meg veszteni Microfos! Aki nem tud veszteni az nem érdemli meg hogy nyerjen.
  • GabiWong #8
    Ez MS is alattomos, (általuk szabadalmaztatott, de nem FELTALÁLT) perekkel szivat meg elég sokmindenkit, ők is megérdemlik most, ha jogos, ha nem, hogy jol odaverjenek neki.

    Én azért is beperelném, mert szabadalmaztatta a duplakattintást, lehet a szbadalmi hivatal a ludas, de akkor is, hova tart igy a világ, hánynom kell a profitorientáltságtól.
  • galocza #7
    más, de ms és vicces (vagy tragikus?):
    http://index.hu/tech/szoftver/szabad1859/
  • Yfel #6
    Ez teljesen varhato volt.

    Y