Gyurkity Péter

10 évre szóló terméktámogatás a Microsoftnál

A Microsoft az évente megrendezésre kerülő TechEd konferencián jelentette be, hogy a közeljövőben meghosszabbítják az általuk piacra dobott üzleti és fejlesztői termékek terméktámogatását.

A jelenleg maximum 8 évre szóló alapszolgáltatás további 2 évvel hosszabbodik meg, tehát összesen 10 éven át számíthatunk újabb frissítések, javítások megjelenésére. Andy Lees ismertetőjében a kiszámíthatóságot és a megbízhatóságot emelte ki az új rendszer előnyeiként. A közelmúltban a vállalatot számos kritika érte régebbi termékeinek elhanyagolása miatt. Különösképp érzékenyen érintette a felhasználókat a korábbi Windows verziók terméktámogatásának megszűntetése, ugyanis a személyi számítógépek jelentős részén még mindig a Win9x termékvonal egyes változatai futnak.

Lees a terméktámogatást érintő változtatás mellett kitért biztonsági kérdésekre is. Elmondása szerint ezentúl minden ügyfelük feltelepítheti az "Intelligent Message Filter" spam-ellenes szolgáltatást. A szűrőalkalmazás eddig kizárólag az Exchange 2003 levelezőszerver kiegészítőjeként szerepelt, és csak azok vehették igénybe, akik erre külön szerződést kötöttek. További spam-blokkoló szoftverek állnak fejlesztés alatt: az "E-mail Caller ID" szoftver elsődleges feladata a levél feladójának ellenőrzése, lehetőséget adva a nem kívánt üzenetek blokkolására. Az "Exchange Edge Services" az Exchange új kiegészítője a tervek szerint a következő évben jelenik meg; az alkalmazás a Microsoft és a Pobox.com közös fejlesztése, amely az elektronikus üzenetek feladóinak új azonosító rendszerét tartalmazza.

A tervek mellett bemutatásra került a Windows Server 2003 első nagy frissítésében szereplő "ügyfél azonosító és elkülönítő" eszköz. Az alkalmazás elsődleges feladata a vállalati - vagy virtuális privát - hálózatra csatlakozni szándékozó számítógépek biztonsági beállításainak ellenőrzése. Amennyiben a csatlakozó egység nem rendelkezik az előírt beállításokkal, a szoftver automatikusan módosíthatja azokat, vagy újakat telepíthet fel, mielőtt a hálózatra való csatlakozást engedélyezné.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!