JohnnyCage

Hantro MPEG-4 megoldás a Sanyo PDA eszközeibe

A japán elektronikai óriás Sanyo megállapodást kötött a finn Hantro Products Ltd.-vel ez utóbbi MPEG-4 videó codec-jének megszerzéséről. A Sanyo az MPEG-4 megoldást saját, fejlesztés alatt álló PDA kéziszámítógépeiben fogja felhasználni.

"A mobil videó jelenlegi, kialakulóban lévő állapotában a PDA tenyérgépek kiemelt fontosságúak a piacon, mivel ezekben az eszközökben a kijelzők, valamint más egyéb eszközök elősegítik a technológia implementálását" - mondta Eero Kaikkonen, a Hantro elnök-vezérigazgatója. "A PDA-k szerintünk egy lépcsőfokot jelentenek a videóalkalmazások fejlődésében. A drótnélküli videó funkciók elsőként a PDA-kban fognak elterjedni, és csak ezután jutnak be a mobiltelefonokba. A mostani szerződés, amely jelentős bevételi forrás lesz a cég számára bizonyítja, hogy jó úton haladunk terveinkkel" - tette hozzá Kaikkonen.

"A Sanyo, valamint partnereink egyaránt nagy igényt támasztanak a videók felbontásával és képminőségével szemben, de a Hantro technológiája, és az új PDA eszközök működő prototípusai megmutatták, hogy ezeknek az igényeknek igenis eleget lehet tenni" - mondta Toru Watanabe, a Sanyo Semiconductor egyik vezetője. "A Hantro útiterve bizakodásra ad okot, mivel a társaság és technológiájának segítségével nemcsak egyszeri megoldással tudunk majd megjelenni a piacon, de bátran tervezhetünk a távolabbi jövőt illetően is."

A finn Hantro Products MPEG-4 megoldása egy System-on-Chip (SoC - rendszer a chipen) mikrochip mag, amelyet a gyártók a vezetéknélküli digitális eszközök széles skálájában, így a PDA-kban és mobiltelefonokban is implementálhatnak a mobil videó funkciók ellátására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dewdew #2
    Az nem lehet az ok, hogy draga, hiszen a magyar paraszt mindent megvesz...
  • dewdew #1
    Nalunk Magyaro-n miert nincsenek meg mindig elterjedve a PDA-k?