JohnnyCage

Palm újdonságok a láthatáron

Az új Palm m125 az alsókategóriás m10x Palm PDA sorozat utódja lesz, az m525 pedig a csúcskategóriás m500 és m505 változatok leváltására készül. A napokban mindkét új modellről kiszivárgott néhány információ a társaságtól.

A Palm Inc. a közelmúltban véletlenül (?) idő előtt kitette weboldalára az új Palm m125-ös PDA modell leírását. A társaság rövid időn belül el is távolította az m125-ről szóló információkat, ám ahogy ez ilyenkor lenni szokott, néhány szemfüles rajongó lementette magának az oldalt, és közzétette a leírást.


Az idő előtt megjelent oldal szerint a Palm m125 specifikációi szinte teljesen megegyeznek azzal, mint amit a társasághoz közel álló hírforrások korábban jelentettek. A 4 szürkeségi szintű LCD kijelzővel ellátott PDA 33 MHz-es processzorral fog készülni, memóriája pedig 8 MByte-os méretű lesz. Az apró eszköz egy SD Card (Secure Digital) kártyahelyet, a Palm-féle Universal Connector csatlakozót, és USB-t fog tartalmazni. Az m125 a Palm OS 4.0-ás változatára fog épülni, amely nem lesz frissíthető. A PDA kéziszámítógép ára 249 dollár lesz.

A csúcskategóriás m525 modellről egy névtelenséget kérő Palm alkalmazott közölt információkat. A Palm m525 elődjénél, az m505-nél jobb minőségű LCD kijelzőt kap, amelynek felbontása és színmélysége azonban továbbra is a jelenlegi változatéval egyező lesz. Az m525-ben integrált Bluetooth drótnélküli hálózati csatoló lesz, amely vezérlő egyébként kiegészítőként a régebbi modellekhez is forgalomba fog kerülni. A jövő tavaszi CeBIT-re (2002. március, Hannover) várható eszköz a hírek szerint 16 MByte memóriával fog rendelkezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!