Csabi

Sony PDA-k MP3 lejátszóval

Az MP3 formátum egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően az elektronikai és a számítástechnikai készülékeket gyártó cégek egyre változatosabb módon támogatják azokat a technológiákat és megoldásokat, amelyek az MP3 fájlok lejátszását teszik lehetővé. Jelenleg is számos olyan eszköz kapható, amelyek alkalmasak az MP3 formátumú audiok lejátszására. A Sony legújabb, Clie PEG N760C PDA-jának köszönhetően most már a kéziszámítógépek is használhatók a különböző zenék meghallgatására.

A Clie PEG N760C a cég tervei szerint októberben kerül piacra, és az eddigi PEG N710C modellt fogja felváltani. Ezt a típust a Sony májusban jelentette be, és júniusban kezdte el forgalmazni. A PEG N710C egy 256 színt támogató kijelzővel rendelkezik, és a Palm OS 3.5.2 operációs rendszerre épül. Ezzel szemben a PEG N760C PDA már egy olyan 320 x 320 pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik, amely 65536 különböző szín kezelésére alkalmas. Ezenkívül a legújabb, PalmOS 4.1 operációs rendszert tartalmazza.

A Sony Clie PEG N760C legérdekesebb jellemzője, hogy egy beépített, digitális audiolejátszóval rendelkezik, amely támogatja az MP3 és az ATRAC3 formátumú fájlokat is. Az MP3 lejátszást nagymértékben megkönnyíti a legújabb Palm OS is. Ennek segítségével ugyanis az audioállományok könnyen kezelhetők és egyszerűen meghallgathatók.

A cég egy új, digitális audiolejátszáshoz alkalmazható modult is kifejlesztett, annak érdekében, hogy olyan Sony PDA-kon is lehessen MP3 formátumú audiokat hallgatni, amelyek alapesetben ezt nem támogatják. A PEGA-SA500 MP3 modul soros porton keresztül csatlakoztatható a kéziszámítógépekhez. Ennek köszönhetően a régebbi készülékek is képesek lesznek MP3 lejátszóként funkcionálni. Az új modul októberben kerül piacra.

A Sony Clie PEG-N760C típusú kéziszámítógép 500 dollárba (140 000 forintba), míg az új MP3 modul 130 dollárba (36 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!