Knee

A Siemens színes kézi eszköze GPRS lehetőséggel

A Siemens, a világ negyedik legnagyobb mobiltelfon-gyártója kész arra, hogy nyár végén, a GPRS lehetőséggel bíró PDA-jával betörjön a kéziszámítógépek piacára.

A német elektronikai vállalat az SX45 névre keresztelt eszközét sokkal inkább szórakoztató célzattal dobja piacra, mintsem egyéb felhasználói alkalmazásra. A Microsoft Pocket PC 3.0-ra épülő SX45 tartalmazza a beágyazott GPRS technológiát, minek köszönhetően a tulajdonos böngészheti az internetet, megnézheti és küldhet is e-maileket, egy sima GSM telefonnál sokkal gyorsabban érheti el a hálózatot, és természetesen fogadhat és kezdeményezhet hanghívást is. A tervek szerint 2001 októberében lesz kapható a nagyközönség számára, de az egyes vállalatok már nyáron megkezdhetik a tesztelést. A Siemens bejelentette, hogy júliustól viszont már kapható GPRS telefonjuk. "Szerintünk az SX45-ös vásárlóinak 70 százaléka szórakoztató célzattal fog a készülék mellett dönteni, de például egy üzletkötő útjai során is képes lesz elérni cége hálózatát, leveleit elolvasni, vagy akár részvényekkel is kereskedhet.", nyilatkozta Peter Esser, a gyártó egyik munkatársa.

Az SX45-ös színes, érintésvezérelt kijelzővel rendelkezik, 32MB memóriája van, és a tömege kevesebb, mint 400 gramm. Lehetőség van azonban a memória bővítésére, amely a Type II CompactFlash segítségével történik, de ez a slot használható videokamera és MP3 lejátszó csatlakoztatására is. A fogyasztói ár bejelentésével még adósak, de Esser véleménye szerint valahol 1000 Euro körül fog mozogni, bár szerinte a hálózatüzemeltetők olcsóbban kínálják majd. "Szerintem kedvezőbb lesz az ár annak érdekében, hogy az igényeket ki tudják elégíteni.", így Esser.

Egy bemutatón a Siemens egyik szakembere megmutatta, hogy az SX45 képes akár egy egyszerű snapshotot, akár folyamatos videóanyagot rögzíteni, amelyet utána azonnal el lehet küldeni levélben is barátunknak vagy üzleti partnerünknek, ugyanakkor azt azért elismerte, hogy 3-5 percet vesz igénybe egy videóklipp tömörítése majd továbbítása. A készüléket egyébként a CeBiten jelentették be, ahol a Fujitsu-Siemens, a két cég közös vállalata, közzétette a jövő üzleti évre vonatkozó terveit is. Céljuk, hogy 10 százalékos nyereségnövekedést érjenek el, valamint, hogy 40 százalékkal több szórakoztató eszközt és 30-cal több mobil PC-t adjanak el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #2
    Mindent ami lefele nyomja az árakat a piacon támogatok.