Franczy

Bill Gates új MS központot nyitott meg

[CNet] Bill Gates hétfőn a Szilícium Völgyben hivatalosan megnyitotta a Microsoft cég legújabb létesítményét, a Microsoft Technology Centert, mely a cég négy hasonló jellegű központja közül a legnagyobb és egyben a legfejlettebb technológiákkal ellátott intézménye is.

A Mountain View-i (Kalifornia) székhelyű új Microsoft fejlesztő központ elsősorban arra lesz majd hivatott, hogy a Microsoft saját munkatársai, valamint a cég partnerei a már meglévő .Net technológiákkal rendelkező alkalmazásaikat tesztelni tudják, valamint, hogy újabb .Net alkalmazásokat fejlesszenek ki. A .Net technológiákra a Microsoft vezetői az elmúlt időkben rendkívül nagy hangsúlyt fektettek, hiszen szerintük ezen technológiák révén a közeljövőben egyre tökéletesebb mobil számítástechnikai, real-time (valósidejű) kommunikációs, e-businnes-es (elektronikus üzlet), és egyéb hasonló szolgáltatások lesznek elérhetőek az interneten keresztül.

"Szerintem ahhoz, hogy a .Net technológiákra épülő alkalmazások a későbbiekben széles körben elterjedt, a felhasználók körében kedvelt programok legyenek, több tízezer fejlesztőnek kell részt vennie a .Net fejlesztési munkálataiban." - utalt Bill Gates a Microsoft Technology Center megnyitásának okaira.
Szakértők szerint a Microsoftnak azért van szüksége a .Net projektre, mert a cég ezzel próbálja majd megtartani eddigi piacvezető pozícióit, valamint a Microsoft a .Net projekt segítségével kíván továbblépni azon a cég által korábban létrehozott kliens-szerver modellen is, melyre lényegében az egész cég épül.

"Új fejlesztési együttműködési szerződésekre van szükségünk, hiszen a közeljövőben nagyon sok minden múlhat majd ezeken a szövetségeken, így például többek közt a .Net alkalmazások száma is." - mondta Gates.



Bill Gates mondataiból, valamint a Microsoft új központjának megnyitásából is látható, hogy a cég a .Net stratégia révén próbál meg újabb és újabb piaci szegmensekbe beférkőzni. Teszi ezt még akkor is, ha erre egyedül talán nem képes, hiszen a cél érdekében a Microsoftnak megéri különböző együttműködési szerződéseket is tető alá hoznia.

A Microsoftnak egyébként a most megnyitott Mountain View-i fejlesztő központján kívül Torontóban, Bostonban, valamint Austinban is van egy-egy hasonló intézménye, de még az év végéig tervezik egy Chicago-i fejlesztő központ megnyitását is. Ezeknek a központoknak a létrehozásában a Microsoft legfontosabb partnere a Compaq Computer és a Unisys.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aquli #1
    Bill Gates menjen a picsaba, a kocsog gazdagsagaval!