Spencer

A Microsoft pert nyert a szoftverkalóz céggel szemben

A Microsoft pert nyert a Chicagóban székelő Logical Choice Computers nevű céggel szemben. A döntés értelmében a 1.5 millió dolláros kártérítés üti a szoftveróriás markát.

Rebecca R. Pallmeyer amerikai bírónő bűnösnek találta Logical Choice Computers vállalkozást. A vádak szerint a cég hamis Microsoft Office Professional 97 és Windows 95 szoftvereket, kalózmásolatokat terjesztett. A Microsoft és a cég "harca" 1999-ben kezdődött, amikor a Logical Choice-t először szólították fel arra, hogy hagyja abba a hamis szoftverek terjesztését. A figyelmezetést Logical Choice figyelmen kívül hagyta, vesztére. A bíróság szerint az említett cég egyértelműen vétkes a szerzői jogokról szóló rendelkezések áthágásában.

"Üdvözöltük a bíróság döntését. Az elsődleges célunk az volt, hogy egy olyan bírósági végzést szerezzünk, mely meggátolja az említett céget káros tevékenységében." - nyilatkozta Janice Block, a Microsoft ügyvédje.

Az ügyvédnő szerint a jelenlegi döntésből nem csak a társadalom, hanem a gazdaság is profitál.

"A szoftverkalózok tevékenysége kifejezetten káros hatással van az állam gazdaságára, ezért nem léphetünk fel elég keményen a hamisítással szemben. Az ebben az ügyben meghozott döntés jelentős stratégiai lépés a harcban."

A Microsoft nem kívánta bővebben kommentálni a történteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)