Borys

Titkos terv lehet a Microsoft nagy durranása

A Microsoft számára a 2001 év egyik nagy célja bebizonyítani, hogy még mindig tudnak fejleszteni. Titkos ászuk az új Netdocs nevű szolgáltatás, amely a .Net egyik fontos alappillére lesz, de a vállalat rendíthetetlenül nem árul el róla semmit.

Más források szerint még nincs alfa vagy béta tesztelési állapotban sem. Amit tudni lehet róla, hogy önálló integrált alkalmazás lesz, mely több más dolgot is tudni fog, így e-mail, személyes adatok karbantartása, digitális média használata és azonnali üzenetküldés. A Microsoft csak internetes szolgáltatásként fogja üzemeltetni, nem úgy mint a windowsba beépített kicsinyített társát.

Netdocs-ban olyan új interface lesz, ami semmiben sem hasonlít a társaság Internet Explorer böngészőjére, vagy a Windows Explorerre. Ehelyett a Netdocs valószínüleg XML-n alapuló munkateret kínál, ahol minden alkalmazás egyszerre elérhető. Ez azon a .Net technológián alapul, amire a Microsoft korábban úgy utalt "Universal Canvas". Microsofton belül néhányan úgy írják le a Netdocs-t, mint "felhasználóknak szóló .Net alkalmazást/szolgáltatást". Mások a magánszemélyek számára készített következő generációs termelékenységi sorozat előfutárának tartják. Mindegy hogy a Netdocs célcsoportja a magánszemélyek, kis cégek vagy a nagyvállalatok, a technológia megváltoztathatja a Microsoft ügyfelek hozzáállását különböző elvégzendő feladatokhoz: feliratkozás online szolgáltatásokra, honlapok készítése, .Net támogatás és segítség.

Egy Microsoft terveit ismerő forrás szerint "ha szeretnéd tudni milyen lenne egy jól működő internetes Microsoft Office, akkor itt a Netdocs". A Netdocs a Microsofton belüli versenyeztetés egyik terméke. Bátorítják a csapatokat, hogy egymással versenyezve írjanak programokat, a felső vezetés dönti el végül ki lesz a nyertes. Céghez közeli források szerint a Netdocs és Office csapat között folyik az egyik legkiélezettebb verseny. A Netdocs-Office szembenállás nagy kihívás elé állítja a Microsoftot mint vállalatot, ahogy megpróbál továbblépni a bolti pc programokról az interneten keresztül kínált szolgáltatások irányába. Sokan úgy vélik az interneten "bérelt" alkalmazások hamar széleskörű elfogadtatásra találhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!