Gyurkity Péter

Két generációt kínálna egyszerre az nVidia

A pandémia miatt értelmét látják a vegyes felállásnak, így megmaradnak a régebbi típusok.

Az nVidia a nemrég megjelent külsős beszámolók alapján szeptemberben dobná piacra az RTX 40-sorozatot, amely a soron következő generációt jelenti a grafikus kártyák területén. A napokban további hírek jelentek meg, ezek szerint maradnak a vegyes kínálatnál, mivel a készlethiány amúgy is megnehezíti a gyors váltást.

A cég pénzügyi igazgatója egy konferencián beszélt nemrég arról, hogy a jövőben is megmaradnak az eddig alkalmazott stratégiánál, vagyis egyszerre két eltérő generáció képviselőit árulnák a piacon, mivel a pandémia következményei amúgy is megnehezítik a gyors cserét, így nincs értelme elkapkodni a mostani generáció kivezetését. Ahogy jelenleg is egyszerre válogathatunk az RTX 30- és az RTX 20-sorozat tagjai között, az év második felében nem változna a helyzet, itt mindössze annyi történik majd, hogy az RTX 40- és az RTX 30-család tagjait árulnák egyszerre a felhasználóknak.

Az elmúlt hónapokban az RTX 3000-típusok megjelenése és fokozatos terjeszkedése mellett folytatták az RTX 2060 gyártását, mi több, ez utóbbiból még egy új változatot is bemutattak, amely már 12 GB memóriával jelent meg. Ehhez csatlakozik nemsokára az RTX 2050 noteszgépes példánya, amely néhány hónapon belül mutatkozhat be, miközben már készülnek a soron következő generáció hivatalos rajtjára. Könnyen lehet tehát, hogy ősszel először az RTX 4090, 4080 és 4070 típusok mutatkoznak majd be, ezeket pedig az RTX 3060 és 3050 kíséri majd az olcsóbb kategóriákban, ahogy azt annak idején a GTX 1660 és 1650 esetében is láthattuk.

Az igazgató elmondása szerint abban bíznak, hogy minden egyes negyedévben javulni fog majd a helyzet az utánpótlás terén, a második félévben pedig már sokkal jobb helyzetben lesznek a kínálat kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #5
    Gamerek csak addig kellettek amig megkapaszkodtak. Jelenleg az apple szénné alázta őket amd-stől, már egyre nyilvánvalóbb.

    Jellemző is hogy abból megint nem sikerült hírt rittyenteni, hogy arrafelé mi van
    hogy a chiplettel is elsők ( m1ultra) package-lt ram-al is, unified memory-vel is

    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.03.09. 20:31:37
  • wraithLord #4
    Eleve 2x-3x annyiba kerül, mint kéne, annyira fölé nem kell árazni. :D
  • H3nG #3
    Ez gondolom azt jelenti, hogy az új kártyákat a mostaniak fölé fogjak árazni :) Nem pedig a helyükre...
  • IMYke2.0.0.0 #2
    Valamiből nekik is meg kell élniük, nem csak a skalpereknek :)
  • Voltan #1
    Mi lenne, ha inkább az új gen bevezetésével várnának?