Gyurkity Péter

Új iPad-kijelzőket akar az Apple

Ismét a Samsunggal kötnének üzletet, amely már dolgozik egy új technológián.

Az Apple kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy összesen hét új Mac jöhet idén, ezek egyes részletei pedig már akkor kiszivárogtak. Most az iPad-család jövőjére vonatkozó hírek láttak napvilágot, ezek szerint a Samsunggal közösen dolgoznának új kijelzőkön, amelyek néhány éven belül jelennének meg a táblákon.

A külsős beszámolóban arról olvashatunk, hogy az Apple erősen érdeklődik az új megoldások iránt, az iPad-tábláknál ugyanis további előrelépést szeretnének elérni. Ez némileg meglepő, hiszen napjainkban szintén egy fontos generációváltás zajlik, ennek keretein belül a mini-LED panelek alkalmazása szélesedik ki, mind a tábláknál, mind pedig a Mac-konfigurációknál. A lépésnek elsősorban anyagi okai vannak, ezen kijelzők ugyanis olcsóbbak, mint az OLED- vagy a micro-LED változatok, viszont egy friss technológia beérése két fontos előnyt kínálhat a gyártók számára, amivel újabb lökést adhatnak az eladásoknak.

A Samsung házon belül már gőzerővel dolgozik egy új platformon, amely egyelőre a „two-tandem structure” néven szerepel a beszámolókban. Ez a megoldás két területen nyújtana jelentős előrelépést, amíg ugyanis a fényerő terén kétszeres javulást ígérnek, a várható élettartam kapcsán már ötszörös ugrást érhetünk el, legalábbis a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján. Az Apple állítólag az első körben a tábláknál és az okostelefonoknál alkalmazná a fejlesztést, ez később, ezt követően jelenne meg a MacBook- és az iMac-termékeknél. Erre azonban még várnunk kell, mivel a Samsung a T1 néven jelzett első generáció sorozatgyártását jövőre kezdené meg, a T2 pedig egy évvel később követné ezt a sorban.

Az még egyelőre nem világos, hogy az Apple pontosan miért szerezné be ezen új paneleket, a későbbiekben azonban valószínűleg további részletek bukkannak majd fel az esetleges üzlettel kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #8
    A hdr mindennel osszefugg, szinekkel es felbontassal is. Pl retina felbontast ugy usszak meg vr sisakkal hpgy sotet mint allat.
  • noland #7
    Persze, persze, mivel a HDR és a kontrasztarány egy kijelző egy paramétere csak, lehet rá izgulni én speciel a színtartományért jobban izgulok, meg stb. Amíg egy kijelző nem hozza az AdobeRGB vagy a DCI-P3 szabványt addig az a kijelző számomra mehet a levesbe. :)
  • Sir Cryalot #6
    Igen a teljesítmény számít ezért teljesíti a miniled az XDR-t ami az apple saját HDR szabványa (amit az iparág nem tudott bevezetni és lementek a pincébe HDR600-ért oled miatt).

    Ráadásul 6.4mm-ben, a legkorszerűbb processzorral. Nagyot dobtak nincs mit vitatni. Ez egy korszerűbb display mint az autókban lévő. 2500 zóna. Ne vicceljük, annál többhöz már ÉSZ kell :D.
  • noland #5
    Ez van, az oled képminősége tényleg jó, a mini led is lehetne olyan jó, de nem az. Ugyanaz a technológia mint az LCD csak a háttérvilágítással "trükköznek". 2022 van, és még mindig a led et melegítgetik, langyosítgatják, bosszantó. Lehet, hogy több munka összerakni egy mini led panelt, de a piacot (és engem) ez nem érdekli, egyedül a teljesítmény számít és ezt a különbséget a piac beárazza.
  • Sir Cryalot #4
    Mert egyenként rakják össze meg tesztelik az oledet meg nyomják meg hencegegnek hogy milyen jó.
  • noland #3
    Aztán miért kizárt?
  • Sir Cryalot #2
    ...lehet orrvérzést is kapott néhány manager. De most épp beetetik mert a response timeot sikerült elrontani tehát megvetetik megint :)
  • Sir Cryalot #1
    A 2500 zone-os mini led kizárt hogy olcsóbb mint az oled.