Berta Sándor

Az iPad mini 5 gyártási költségein spórolna az Apple

A kaliforniai konszern minél alacsonyabban akarja tartani az új táblagéphez kapcsolódó kiadásokat.

A Macotakara nevű japán oldal értesülései alapján a gyártó - költségcsökkentési okokból - úgy döntött, hogy az új iPad mini 5 a dizájn tekintetében gyakorlatilag nem fog különbözni a korábbi modellektől. A hardverek esetében szintén nem várhatók nagy változtatások, az új termékbe nem aktuális megoldásokat épít majd be társaság. Így például a fő egység az A10 Fusion vagy A10X Fusion típusú System-on-Chip lesz. Előbbit az iPhone 7 és a hatodik generációs iPad készülékekbe építették be, míg az utóbbit a 2017-es iPad Pro táblagépekbe és az Apple TV 4K-ba.

A változtatások egyike az lesz, hogy a beépített mikrofon új helyre kerülhet át és lesz fejhallgató-csatlakozó. A Face ID helyett Touch ID, míg az USB Type-C-port helyett Lightning-csatlakozó lesz. Továbbá az új modell támogatni fogja vagy az első vagy a második generációs Apple Pencil digitális tollat. Az iPad mini 5 tavasszal érkezhet, s a költségeit és az árát szándékosan alacsonyan akarja tartani az óriáscég azért, hogy az eddiginél jobban versenyezhessen a vetélytársaival és többet értékesíthessen az iPad mini eszközökből.

Tavaly decemberben vált ismertté, hogy új iPad Mini érkezik az idén. Az utolsó iPad Mini terméket három évvel ezelőtt jelentette meg a vállalat és annak 7,9 hüvelykes képernyője volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #1
    Hát arra nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire fog majd vastagon Tim Cook ceruzája. Nekem az ideális méret, ha nem szállnak el nagyon az árak, akkor biztosan veszek egyet.