Berta Sándor

Itt az új iPad

Az új modell az iPad Air 2 leváltására érkezett.

A bejelentett iPad készülék az iPhone 6s-be is beépített Apple A9 System-on-Chipre épül, amely kétmagos és a maximális órajele 1,85 GHz. Mindezt az Imagination Technologies által gyártott PowerVR GT7600 integrált grafikus chip, LPDDR4-es memória és 32 vagy 128 gigabájt flashmemória egészíti ki. A táblagépből van WLAN- és LTE-változat is, így a felhasználók összesen négy verzióból és három színből (ezüst, arany és szürke) választhatnak.

A beépített retinakijelző 9,7 hüvelykes és IPS-paneles, a felbontása 2048 x 1536 képpont és világosabb az iPad Air 2 kijelzőjénél, viszont hiányzik a tükröződés ellenes bevonata. A táblagép hátoldalán 8, míg az elején 1,2 megapixeles kamera található. Előbbi képes Full HD felbontású videók készítésére, míg az utóbbi HD felbontású és támogatja a FaceTime-funkciót.

Az eszköz háza vastagabb lett a korábbi modellekénél, 6,1 mm helyett 7,5 mm. Ez elvileg azt jelenthetné, hogy az akkumulátor nagyobb, de ez csak kis mértékben igaz, az üzemidő legfeljebb 10 óra böngészés és WLAN-kapcsolat esetén, míg 9 óra a videók és a zenék lejátszásakor. Van Bluetooth 4.2-támogatás, A-GPS és GLONASS, illetve Nano-SIM kártyahely. Az új modell súlya a WLAN-os változat esetében 469 gramm, az LTE-s változat esetében 478 gramm.

Az új iPad március 24-től lesz megrendelhető az USA-ban és 20 további államban, köztük az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban és Svédországban. Áprilistól Dániában, Norvégiában, Oroszországban, Törökországban és más államokban is elérhető lesz az új iPad, míg májustól a fennmaradó régiókban és országokban. Európában a 32 gigabájtos WLAN-verzió 399, míg a 128 gigabájtos 499 euróba, a 32 gigabájtos LTE-kiadás 559, a 128 gigabájtos pedig 659 euróba kerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #3
    Mintha visszalépés lenne...