Gyurkity Péter

Itthon is elérhető a Google Stadia

A cég két szolgáltatást is elérhetővé tesz hazánkban, a játékok és az autók területén.

A Google játékstreaming-platformja eredetileg még tavaly mutatkozott be, ennek kapcsán legutóbb, a nyár folyamán, arról számoltunk be, hogy a szolgáltatás már mobilneten keresztül is elérhető. A cég most hazánkat és a szomszédos országokat is bevonja a körbe, miközben az Android Auto kapcsán néhány hónapon belül számíthatunk ugyanerre.

A hivatalos oldalon közzétett blogbejegyzésben arról olvashatunk, hogy tulajdonképpen hazánkat, a szomszédos országokat, valamint Svájcot és Portugáliát vették most fel a listára, ezen országokban a bejelentéstől számítva mindössze 24 óra alatt elérhetővé kell válnia a szolgáltatásnak. Kiemelik, hogy ehhez semmilyen új hardverre nincs szükség, hiszen a szoftvert úgy tervezték meg, hogy a meglévő eszközökkel is igénybe vehető legyen, tehát a legtöbb esetben pusztán regisztrálnunk kell, amire egy már létező Gmail-fiókra van szükségünk. Az ingyenes kínálatban olyan címek szerepelnek, mint a Destiny 2 és a Super Bomberman R Online, a Family Sharing funkció révén pedig a további családtagokkal is megoszthatjuk a hozzáférést.

Az ingyenes ajánlat mellett persze számos további játékot is elérhetünk némi pénzmagért, viszont az újonnan csatlakozó felhasználók egy hónapon keresztül ingyen férhetnek majd hozzá a Stadia Pro előfizetéshez, amely többek között a Cyberpunk 2077 és az Assassin’s Creed Valhalla címeket kínálja számunkra. Maga a szolgáltatás később 9,99 eurós havidíj ellenében lesz elérhető az európai felhasználóknak, természetesen attól függően, hogy a cég mely országokban teszi azt hozzáférhetővé. A támogatott hardverek listáján számos laptop, asztali gép, okostelefon, tábla, valamint kontroller szerepel, a mostani bővítéssel a platform már összesen 22 országban elérhető.

A cég ezzel egy időben azt is bejelentette, hogy az Android Auto is megjelenik a régió országaiban, erre viszont még néhány hónapra van szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Online rendeles nagyon megerolteto :9
  • Dynamic #2
    Kipróbáltam, de nagyon gyenge. Kevés a játék, ami meg van az drága.
  • Teppik Amon #1
    Kontrollert még nem lehet hozzá itthon kapni, pedig jó volna a TV-n tolni a gyerekekkel :\
    Külföldre menni most meg nem lehet (Összekötni egy bécsi karácsonyozással a beszerzést pl)