Berta Sándor

TikTok-kihívó az Instagramtól

Az új ajánlat az Amerikai Egyesült Államokban és több mint 50 országban érhető el.

Az Instagram hivatalosan is bevezette a TikTok videoplatform vetélytársának szánt új funkciót. A Reels segítségével a felhasználók 15 másodperces felvételeket készíthetnek, majd azokat kiegészíthetik egy hangsávval és vizuális hatásokkal. Végül a kész tartalmakat ezután megoszthatják a követőikkel vagy a történeteik Reels részén is elhelyezhetik. Az utóbbiból 24 óra után automatikusan eltűnnek az anyagok.


A megfelelő zenéket az Instagram zenei könyvtárából kereshetik ki az emberek és emellett természetesen a saját audiofelvételeiket is felhasználhatják. A kiterjesztett valóság effektusok az effektusgalériából válogathatók ki, azokat az Instagram munkatársai és a világ minden tájáról származó művészek készítették. A videók és az audiofelvételek sebessége is meghatározható.

Az Instagram tavaly november óta Brazíliában, majd idén nyártól Franciaországban, Indiában, Németországban és Olaszországban tesztelte az új funkciót. Ahhoz, hogy a Reels sikeres legyen, elengedhetetlen az, hogy a felhasználók az Instagramon készítsék el a tartalmaikat. Az mindenesetre komoly előnyt jelent, hogy eleve sok tagja van a szolgáltatásnak. A platform azt reméli, hogy az új, legfeljebb 15 másodperc hosszú anyagok nem csupán szórakoztatni, hanem inspirálni is fogják a tagokat és új módszereket fognak kínálni az embereknek önmaguk kifejezésére. Ráadásul, ha a felhasználók alkotókká váltak, akkor később másoknak is segíthetnek majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #7
    Már volt ilyen próbálkozásuk az amcsiknak, de megbukott, szerintem ez is meg fog (amerikán kívül)
  • Tetsuo #6
    Ezért volt idézőjelben a szó. Viszont az ötlet, bármely nívótlannak is tűnik, mégis milliárdos üzletet szült, amit az Insta - úgy tűnik - szimplán ellopta.
  • Gabbbbbbbbbbbb #5
    Nyilván az ő sikerüket szeretnék lemásolni, viszont a TikTok-ban sincs semmi innováció.
  • Tetsuo #4
    Az Insta nem lopja a TikTok ötletét ezzel az "innovációval"?
  • Sir Cryalot #3
    Hamm hamm tech disztopia:DDD

  • Sir Cryalot #2
    Ez a tech disztopia igazi arca.

    Majmok emberkednek :D

    Hatterben meg armanykodnak :D
  • Yagami #1
    Édes istenem, sose lesz ennek vége...fasztele már ezzel a sok majommal a bolygón, de tényleg.