Berta Sándor

Megszűnik az Instagramon a követő funkció

A közösségi platform a jövő héttől tünteti el a funkciót, amelynek a segítségével a felhasználók láthatják az általuk követett személy tevékenységét.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője februárban azt jelezte, hogy a szolgáltatás a jövőben elrejtené az önsebzést és az öngyilkosságot népszerűsítő anyagokat. Júliusban az Instagram a gyűlöletbeszéd és az online zaklatások ellen indított harcot, majd szeptemberben életkoron alapuló korlátozást vezetett be azokra a tartalmakra, amelyekben influenszerek diétás termékeket, például teákat vagy étrend-kiegészítőket és kozmetikai sebészeti beavatkozásokat népszerűsítenek. Azokat az anyagokat pedig, amelyek "csodagyógyulásokat ígérnek", azonnali hatállyal kitiltották az oldalról.

Most kiderült, hogy az Instagram nem elégedett meg az eddig hozott intézkedésekkel, hanem úgy döntött, hogy erősíti a magánélet védelmét. Az indoklás az volt, hogy számos felhasználó nem volt tisztában azzal, hogy a követőik az összes bejegyzésüket és megosztott fényképüket láthatják, amit lájkoltak, ez pedig kínos helyzetekhez vezethet. Vishal Shah, az Instagram termékekért felelős vezetője kiemelte, hogy a döntés hátterében az állt, hogy ezáltal egyszerűbben lehet majd használni a platformot.

A követés fület 2011-ben vezette be a vállalat, annak feladatát a jövőben az Explore funkció fogja átvenni. Shah kijelentette, hogy már most is azt a funkciót használják a legtöbben a kereséseikhez, így a követés funkció eltávolítása vélhetően csak keveseknek tűnik majd fel. A menedzser leszögezte, hogy szükség van az időközben elavult funkciók eltávolítására azért, hogy az egyre összetettebb platformot így áramvonalasítsák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!