Berta Sándor

Az Instagramon is jelezni lehet majd a félrevezető információkat

A Facebook kiterjesztette a tényellenőrző programját a platformra.

Az Instagramon regisztrált felhasználók a jövőben jelezhetik, ha olyan bejegyzésekkel vagy tartalmakkal találkoznak, amelyeket álhíreknek vagy dezinformációknak tartanak. Azt viszont senki sem fogja megtudni, hogy mi lesz a jelzése utóélete, történik-e intézkedés és ha igen, milyen jellegű.

Stephanie Otway, az Instagram szóvivője azt nyilatkozta, hogy az új lehetőséggel a következő hetektől kezdve már minden Instagram-tag élhet majd világszerte. A jelzett bejegyzéseket és tartalmakat azoknak a külső tényellenőrző műhelyeknek a segítségével ellenőrzik majd, amelyeket a Facebook is igénybe vesz.

Azokat a tartalmakat, amelyek elvileg tévesek, de nem sértik meg az online szolgáltatás irányelveit, nem fogják törölni, ugyanakkor nem jelölik majd a többi felhasználó tartalmaival együtt egy hashtag alatt. A tájékoztatás alapján már ez is komoly mértékben korlátozhatja az ilyen anyagok elterjedését. Az, hogy egy bejegyzést megvizsgálnak-e, függeni fog az érintett személy eddigi magatartásától. Az Instagram a beérkező jelzéseket a dezinformációkat automatikusan felismerő rendszere képzésére is felhasználja majd.

Otway bejelentette, hogy a Facebook komoly erőfeszítéseket tesz az álinformációk terjedésének megakadályozására és ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy a következő hónapokban további intézkedések várhatók ezen a területen. Adam Mosseri, az Instagram vezetője februárban azt közölte, hogy a platform a jövőben elrejtené az önsebzést és az öngyilkosságot népszerűsítő tartalmakat. A menedzser júliusban pedig azt mondta, hogy hatékonyan akarnak fellépni az online zaklatások ellen és vezetni szeretnék az ágazat harcát ezen a területen. A céljuk az, hogy az emberek a bejegyzéseik nyilvánosságra hozatalakor biztonságban és jól érezzék magukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #1
    Tényellenőrző program. :D Vannak a "jó" illetve ártalmatlan tények, meg vannak a rasszista tények .:D