Berta Sándor

További szigorításokat vezetett be az Instagram

A képmegosztó szolgáltatás egyre több területen hirdet harcot a sértő vagy káros tartalmakkal szemben.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője februárban azt jelezte, hogy a platform a jövőben elrejtené az önsebzést és az öngyilkosságot népszerűsítő anyagokat. Júliusban pedig a szolgáltatás a gyűlöletbeszéd és az online zaklatások ellen indított harcot. Most egy újabb terület került előtérbe.

A The Guardian és a Mashable értesülései alapján az Instagram az életkoron alapuló korlátozást vezetett be azokra a tartalmakra, amelyekben influenszerek diétás termékeket, például teákat vagy étrend-kiegészítőket és kozmetikai sebészeti beavatkozásokat népszerűsítenek. Azokat az anyagokat pedig, amelyek "csodagyógyulásokat ígérnek", azonnali hatállyal kitiltják a platformról.

Mind a két esetben ugyanakkor a felhasználóknak kell jelenteniük a szerintük sértő vagy zavaró ajánlatokat. A cél az, hogy eltűnjenek a felhasználók gondolkodását károsan befolyásoló hirdetések és videók. Az új szabályozás értelmében a vitatott tartalmak csak azután kerülhetnek ki a rendszerből, ha vásárlási ajánlatot tesznek a felhasználónak vagy az adott anyagban konkrét ár szerepel.

A Mashable szerint ugyanakkor tisztázatlan még, hogy mennyire keményen fog fellépni a Facebook a jelentett hirdetésekkel szemben. Ráadásul miután a felhasználóknak kell majd jelezniük a sértő vagy zavaró ajánlatokat, így azok közül sok eleve elkerülheti az emberek figyelmét. Emellett az influenszereknek lehetőségük lesz arra, hogy a szabályozást marketing módszerek segítségével egyszerűen megkerüljék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #12
    Ha tudnál olvasni, akkor feltűnt volna, hogy két másik fórumozó hozzászólására reagáltam eredetileg, nem pedig a cikkre, te címeres ökör! Ebbe a folyamba pofáztál bele, szokás szerint agyatlanul.

    Ráadűsul még a cikket sem olvastad el te féleszű:

    "Azokat az anyagokat pedig, amelyek "csodagyógyulásokat ígérnek", azonnali hatállyal kitiltják a platformról."
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.09.24. 21:36:49
  • ostoros #11
    És mi köze van ezeknek a marhaságoknak a cikkhez, te SEGGFEJ troll?
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.09.23. 22:33:17
  • TokraFan #10
    Aha, akkor nézzük a tényeket kedves SG fő troll!

    1. TÉNY! Jelenleg is folyik egy per ahol a fényarcú baromarcú szülők kvázi megölték a gyereküket. A másik hülyéket már el is ítélték 15 évre, ők orvos helyett asztrálsík látót és pálcatekergető csodadoktort hívtak. A gyereknek közben összeomlott az anyagcseréje és a keringése, miközben lassan éhen halt. De van itt téged is érintő, vallási fanatikus példa is, aki addig imádkozott, amíg meg nem halt a gyerek. Összegezve: tehát társadalmi érdek letiltani minden ilyen ezós és egyéb hitvilágon alapuló egészségügyi tartalmat!

    2. TÉNY! Bármikor választhatsz másik szolgáltatót, és nem kötelező használni egyetlen internetes szolgáltatást sem!

    kádáron meg mit akarsz vitatni? Cáfold meg, hogy a TV1/2-n nem MSZMP-s agymosás ment, és hogy a kádár korszakban nem volt cenzúra!
  • ostoros #9
    Érveket? :DDD
    Te tényleg érveknek nevezed ezeket a marhaságokat? Szállj már le a Földre....
  • TokraFan #8
    Én érveket írtam (ráadásul nem is neked), Te szokás szerint csak érvek nélkül trollkodsz...Ha érdemben hozzá tudsz szólni, akkor hajrá, egyéb esetben szálj le rólam!
  • ostoros #7
    Szóról szóra ugyanezt gondolom én is a te hozzászólásodról.
  • TokraFan #6
    A szokásos trollkodáson kívül mást is hozzá tudsz fűzni?
  • ostoros #5
    Faszságot dumálsz már megint. Pont.
  • TokraFan #4
    Most tényleg, miről beszéltek?
    1. A csodagyógyítókért nem kár, elég sok embert megöltek már (vagyis a hülyeségeik terjesztését bevették a gyengébb elméjű emberek, aztán jobb esetben maguk haltak bele, rosszabb esetben a gyerekeik, utóbbiból nem is egy hazai példa is van sajnos)
    2. Ez csak egyetlen szolágltató. Ha nem tetszik választasz másikat. Éppen ez a szép az egészben, nem kötelező használni és van választási lehetőséged.

    Igen, ez egy sokkal szebb világ, mint amikor internet sem volt csak a TV1/2 és ott kizárólag kádár agymosását lehetett megismerni. Választási lehetőség nélkül. Period!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.09.21. 23:03:48
  • SANTANTICA #3
    Szép új világ...