Berta Sándor

Már víz alatti utakat is kínál az Uber

A közösségi utazásmegosztó kínálatában megjelentek a miniatűr tengeralattjárókkal végrehajtható utak.

Az scUber nevű projekt keretében elérhető ajánlat Queensland területén kínál egyórás utakat. A biztosított Aquatica Stingray 500-01 típusú víz alatti járművek segítségével a Nagy-korallzátony egy része tekinthető meg. Az egyes miniatűr tengeralattjárókba csak néhány személy fér be és az utak rendkívül drágák, két személyre 3000 ausztrál dollárba kerülnek. Az Uber májustól júliusig mindössze 20 utat szervez.

Minden egyes ajánlat tartalmaz egy helikopteres utat az utasok szálláshelyétől a járművekig és a két utast egy vezető is elkíséri. A miniatűr tengeralattjárók 20 méteres mélységben és egy előre meghatározott útvonalon közlekednek.

Az Uber partnerségi kapcsolatot épített ki a Citizens of the Great Barrier Reef nevű környezetvédelmi szervezettel, amely a Nagy-korallzátony megmaradásáért küzd. Susan Anderson, az Uber ausztráliai és új-zélandi ügyvezetője hangsúlyozta, hogy elkötelezettek amellett, hogy a technológia erejét jó dolgokra használják fel. Büszkék arra, hogy Queensland állammal együttműködve - az scUber elindításával - segíthetnek a Nagy-korallzátony bemutatásában és remélik, hogy a Nagy-korallzátonyhoz látogatók a következő években e természeti csoda védelmezőivé válnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #1
    Ez úgy hiányzott már, mint egy falat kenyér.