Berta Sándor

Már csendben is maradhat az Uber-sofőr

A közösségi utazásmegosztó új funkciókat tett elérhetővé a prémium ajánlatát használóknak.

A jövőben az UberBLACK szolgáltatást az Amerikai Egyesült Államok 35 városában igénybe vevők már a rendelési folyamat kezdetekor jelezhetik azt a kívánságukat, hogy a kiérkező a sofőr az út alatt hogyan viselkedjen és ne kezdeményezzen beszélgetést. Az úgynevezett csendes móddal a cég az ügyfelei régi kívánságát teljesíti. Kiderült ugyanis, hogy sokakat zavart az, hogy a sofőrök állandóan beszélgetni próbáltak velük.

Aydin Ghajar, az Uber termékmenedzsere azt írta, hogy az új funkciók bevezetésével jobban megkülönböztethetővé akarják tenni a prémium termékeiket és a hagyományos ajánlataikat. Emellett természetesen szeretnék ilyen módon is növelni a megrendelt utak számát és ezáltal a bevételüket. Különösen a prémium szolgáltatások esetében fontos az, hogy az ügyfelek magas minőséget és különleges kényelmet kapjanak a pénzükért cserébe. Ezért olyan kiegészítő lehetőségeket alkalmaznak, amelyekkel minden egyes út során teljesíthetők ezek az elvárások. Különösen a csendes üzemmódot kérték már hosszabb ideje sokan. Amennyiben például valaki meg akarja válaszolni az e-mailjeit vagy éppen elszundítana néhány percre, akkor ezt gyakorlatilag egyetlen kattintással előre jelezheti a sofőrnek. De jelezhető az is, ha valaki éppen szóba elegyedne a vezetővel.

A csendes mód csak egyike az új funkcióknak. Van ugyanis olyan beállítás is, amelynek választásával az utas előre jelezheti a sofőrnek, hogy olyan helyen kellene parkolnia, ahol lehetőség van a csomagok bepakolására. Továbbá az érkező vezető értesíthető arról, hogy inkább meleg vagy hideg legyen az utastérben. Fontos ugyanakkor, hogy a lehetőségeket az utak megrendelésekor kell leadni, később arra nincs lehetőség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AcsMarci #7
    Ezzel az a gond, hogy ez már nem közösségi közlekedés, hanem taxizás. Azt szeretnéd, hogy legyen a hőmérséklet amit te megkívánsz vagy legyen csendben a sofőr? Ülj át egy taxiba és fizesd ki az Uber-es ár 4-5*-ét. Ha közösségi közlekedésben akarsz részt venni, akkor számolj rá, hogy nem fog minden kívánságod teljesülni, ugyanis ez nem erről szól. Ha meg mégis, akkor tényleg vonatkozzanak ugyan azok a szabályok az Uberre és a sofőreire mint a taxisokra és a taxiscégekre.
  • ostoros #6
    Hát én sem...
    Vagy mi van akkor, ha a sofőr nem akar beszélgetni, de te meg akarsz? Fizetsz a sofőrnek felárat?
  • Tetsuo #5
    Ugyanez fordítva sem várható el. Vagyis, állandóan beszélgessek a sofőrrel, mert ő nem egy automata? Én sem, tehát ha akarom beszélgetek, ha akarom meg megkérem hogy fogja be.
    Nem is értem, ezért hogy lehetne plusz pénzt kérni.
  • ostoros #4
    Mert nem vagy egy antiszociális állat? :)
    Mindenesetre ezért pénzt fizetni elég beteges...
  • dzsagon #3
    A faszért kéne beszélgetnem egy idegennel?
  • ostoros #2
    Jól értem, hogy van akinek az a jó, ha a másik embert gépként kezeljük, mintha csak egy szaros automata lenne, és ezért még külön fizetnének is? Remek.
  • Tetsuo #1
    Nem világos számomra, hogy az egyszerű szolgáltatás esetén miért ne kérhetném meg a sofőrt, hogy fogja be? Annak ellenére is tolja a szöveget, mert nem a prémiumot fizettem? :-O