Berta Sándor

Közel-keleti vetélytársát vásárolta fel az Uber

Ez a közösségi utazásmegosztó eddigi legnagyobb ilyen jellegű üzleti tranzakciója.

Az Uber Technologies bejelentette, hogy 3,1 milliárd dollárért megvette a Careem Networks nevű konkurensét. A tranzakció a közösségi utazásmegosztó eddigi legnagyobb felvásárlása és a tervek alapján 2020 első negyedévében zárulhat le. A Careem márka megmarad és az Uber mellett fog működni a Közel-Keleten. Az üzletnek köszönhetően a 15 ország 120 városában elérhető Careem segíteni fog az Ubernek abban, hogy elérje az egymilliárd felhasználós célt, miközben a vállalat megerősödve jelenhet majd meg a tőzsdén.

A közel-keleti vállalkozást 2012-ben alapította a MCKinsey két korábbi tanácsadója és a régió kevés sikeres technológiai cégeinek egyike. A Careem többek között Marokkóban, Pakisztánban, Egyiptomban, Jordániában, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben működik. A vállalat korábbi finanszírozási köreiben részt vett az Al-Waleed bin Talal szaúdi herceg és üzletember tulajdonában lévő Kingdom Holding, a Daimler és a Rakuten is. A befektetők 2017-ben 1,2 milliárd dollár értékűre becsülték a társaságot.

Szaúd-Arábiában a nők csak tavaly óta vezethetnek és lehetőségük van arra, hogy Uber-sofőrökként kizárólag női utasokat szállítsanak. Ezt a lehetőséget a közösségi utazásmegosztó sehol máshol nem biztosítja a nők számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!