Berta Sándor

Ajtókat is kinyithatnak az iPhone készülékek

A jövőben akár a lakások és az autók ajtajainak kinyitásához is használhatók lesznek az Apple termékei.

A The Information arról számolt be, hogy a WWDC fejlesztői konferencián mutathatja be a kaliforniai konszern az iPhone készülékek új funkcióját, amely a beépített Near Field Communication (NFC) chipekre épül. Ez utóbbit jelenleg kizárólag az Apple Pay szolgáltatás esetében használják, a felhasználók a saját céljaikra nem alkalmazhatják. Az Apple - cégen belül - már használja az új funkciót, többek között a cupertinói irodák kinyitására. Az ajtókra az Assa Abloy svéd gyártó megoldásait szerelték fel. Az új funkciót 2014 óta fejleszti a társaság a HID Global vállalattal közösen, de a Cubic szakembereivel is együttműködnek.

Az új funkció elvileg - szoftverfrissítéssel - a régebbi, NFC-chipt tartalmazó iPhone készülékekhez is elérhető lesz. Az első NFC-chipeket tartalmazó iPhone-modell, az iPhone 6 volt, amelyet 2014 szeptemberében mutatott be az Apple. Április végén írtunk arról, hogy 166 országban több mint egymillió hotelszoba törhető fel. Az F-Secure IT-biztonsági kutatói komoly sebezhetőséget fedeztek fel a szállodák elektronikus zárrendszerében, amelyeket az Assa Abloy szállított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    Egyelőre az is elég lenne, ha egy kibaszott androidról lehetne rá BT-on keresztül képeket küldeni. Ajtókat LOOOOL!!!! FETRENGEK!