Berta Sándor

Sávszélesség-problémákat okoz az iOS7 megjelenése

Az iOS 7-re való átállás komoly problémák állíthatja a jelenlegi mobilinternet infrastruktúrát, legalábbis ezt állítja a német internetgazdasági szövetség (eco).

Az eco e-kereskedelmi csoportjának vezetője, Georg Rainer Hofmann elmondta, hogy már az elmúlt években is a legnagyobb leterheltséget nem a videók, a Microsoft frissítései vagy a katasztrófákról szóló hírek jelentették, hanem az új iOS-verziók megjelenése. Az iOS-t futtató eszközök elterjedésének további lendületet adhat az iPhone 5S és 5C nevű új modellek megjelenése, ezért szeptember 18., vagyis az iOS 7 megjelenése után néhány napig a hálózati adatátviteli kapacitás elérheti a határait, elsősorban a mobil hálózatok válhatnak túlterheltté.

Már az iOS 5 elkészítése után 50 százalékkal növekedett a teljes adatforgalom. Az iOS 5-ről 6-ra való váltáskor az iPhone készülékek egyharmadát frissítették, az iOS 6 megjelenésének napján 25 százalékkal nőtt az iPhone-tulajdonosok internethasználata. Mindez elsősorban az iCloud, az iMessage és a Siri szolgáltatásoknak volt köszönhető.

dr. Ralf Steinmetz, a Darmstadti Műszaki Egyetem tanára szerint az internetnek közepes és hosszú távon teljesen új struktúrákra van szüksége ahhoz, hogy úrrá legyen a folyamatosan növekvő adatmennyiség által okozott helyzeten. Steinmetz és kollégái a világháló jövőjével foglalkoznak, és úgy vélik, hogy a hagyományos kliens-szerver modell és a fájlcserélő hálózatok ötvözésének segítségével az Apple készülékek a következő években gyorsabb és megbízhatóbb adatátvitelből profitálhatnának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 0NDN #2
    hát ja...
  • endrev #1
    "a hagyományos kliens-szerver modell és a fájlcserélő hálózatok ötvözésének segítségével az Apple készülékek a következő években gyorsabb és megbízhatóbb adatátvitelből profitálhatnának"

    Ja, csak ezzel a felhasználók hamarabb felhasználnák a kvótáikat. (Technikai értelemben véve lényegében torrentezésre menne el a kvóta: a felfelé irányú adatmennyiség nőne.)