Ötvös Tibor

Bemutatkozott a PlayStation SNES konzol

Igen ritka konzol került elő a mai napon. A Sony ugyanis eredetileg a Nintendo számára készített konzolt, mely azonban sosem jelent meg.

Aki kicsit is ismeri a Sony konzoljának történetét az tisztában van azzal, hogy a Sony eredetileg nem akart saját konzolt készíteni, hanem a Nintendo számára készítettek egy kiegészítőt a Super Nintendo konzoljához. Ám a dolog végül nem jött össze, a Sony vezetése pedig felismerte a CD-s meghajtóban rejlő lehetőségeket és így meg is jelent a PlayStation.

Azonban pár hónappal ezelőtt felbukkant a neten a PlayStation SNES egyik valódi darabja (számos orosz oldalon lehetett már látni hamisítványokat, melyeket persze sosem kapcsoltak be), ma pedig videón is megmutatta a tulajdonosa a konzolt. A SNES részlege a konzolnak (azaz a cartridge) remekül működik, míg sajnos a CD-ROM nem kipróbálható, hiszen egy játék sem készült a gépre. Sőt, a hivatalos adatok szerint csupán 200 darabot készítettek, melyeket igazi Szent Grálként próbálnak levadászni a gyűjtők.


De vissza a próbához. A PS-SNES-t még röntgengépbe is betették, hiszen először azt feltételezték, hogy a CD-ROM nem csatlakozik valamilyen módon a géphez. Ám kiderült, hogy a csatlakozók a helyükön vannak, így feltehetően szoftveres gondja van a gépnek, amit persze nem lehet kijavítani, a Nintendo nem készítene hozzá javítást. Feltehetően éppen a cég törölte/tiltotta le a lemezmeghajtót, mielőtt az kikerült a gyárból.

Még így, félig használható állapotában is sokat ér egy ilyen konzol, így talán nem lep meg senkit, hogy amint a tulajdonos apa-fia duó, Terry és Dan Diebold kitették a videót a netre a gépről, máris kaptak számos ajánlatot gyűjtőktől. Feltehetően el is fogják adni, hiszen van az a pénz, amiért korpás az ember haja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Előkerült a mai napon!?
    A cikk júliusi: https://sg.hu/cikkek/113385/elokerult-a-playstation-egyik-prototipusa
  • Macropus Rufus #3
    A böcsületes neve: Nintendo Play Station
    https://en.wikipedia.org/wiki/SNES-CD

  • Sir Cryalot #2
    pénzszaglászki mániaszki cikkírószki
  • Danecay #1
    Már megint egy soha nem látott, ki nem adott, konzolok Szent Grálja ? Pedig nincs is április 1-seje.